Vučić podržao rad poverenice Brankice Janković
Foto: Tanjug Zoran Zestic

Susret u Vladi

Vučić podržao rad poverenice Brankice Janković

Politika -
Janković se zahvalila na podršci i ukazala da bi za unapređenje ravnopravnosti i jednakosti svih naših građana i građanki u Srbiji bilo dobro da što pre bude donet Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, podržao rad Poverenika i obećao da će Vlada pronaći način da obezbedi adekvatan prostor za rad ove nezavisne institucije.

Janković se zahvalila na podršci i ukazala da bi za unapređenje ravnopravnosti i jednakosti svih naših građana i građanki u Srbiji bilo dobro da što pre bude donet Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić i Janković su razgovarali i o najavljenim novim zakonskim rešenjima za sprečavanje nasilja nad ženama i konstatovali da je svako nasilje u porodici nedopustivo i da je neophodno još energičnije raditi na njegovom sprečavanju.

Tema sastanka bila je i mogućnost značajnog poboljšanja položaja najstarijih sugrađana putem otvaranja servisa podrške, posebno klubova penzionera koji su efikasan način za prevenciju brojnih problema u starosti, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, bilo je reči i o ostvarivanju pune ravnopravnosti i smanjenju diskriminacije na svim nivoima, naročito marginalizovanih grupa, među kojima su osobe sa invaliditetom, romska populacija, deca, mladi...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track