Dačić: Nema najava da Grčka menja stav prema Kosovu, Cipras dolazi na jesen
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Najavljena poseta premijera Grčke Srbiji

Dačić: Nema najava da Grčka menja stav prema Kosovu, Cipras dolazi na jesen

Politika -
Nema tenzija u našim odnosima. Naši bilateralni odnosi nisu važni samo zbog naših političkih odnosa, već i zbog situacije u regionu I njihovog stava prema Kosovu”, podvukao je šef srpske diplomatije
1 / 4 Foto: Tanjug Sava Radovanović

BEOGRAD - Nema naznaka niti najava promene stava Grčke prema nezavnisnosti Kosova, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić.

On je naveo da mu je grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio da će posetiti Srbiju na jesen. “Nema tenzija u našim odnosima. Naši bilateralni odnosi nisu važni samo zbog naših političkih odnosa, već i zbog situacije u regionu I njihovog stava prema Kosovu”, podvukao je Dačić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova da li se menja stav Grčke, koja nije priznala Kosovo, i da li će Cipras posetiti Beograd, kako je najavljivano, rekao da ne može da govori u ime grčke vlade, ali da je nedavno na otvaranju Sueckog kanala u Egiptu srdačno razgovarao sa grčkim premijerom koji mu je rekao da će posetiti Srbiju na jesen.

- “Trebalo bi u oktobru da otputujem u zvaničnu posetu Grčkoj, kao ministar spoljnih poslova.Cipras je trebalo ranije da dođe, ali zbog problema u zemlji, najavio je da će doći kasnije ”, rekao je Dačić. On je rekao da su medijske spekulacije o tenziji među odnosima nemaju veze sa političkom realnošću. “Mi želimo najbolje odnose sa Grčkom”, rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja