BOJAN PAJTIĆ: Snimci sa Dačićem jasan znak da će biti izbora
Foto: Zorana Jevtić

Nije slučajno

BOJAN PAJTIĆ: Snimci sa Dačićem jasan znak da će biti izbora

Politika -
Mislio sam da je priča o vanrednim parlamentarnim izborima varka, ali posle pojavljivanja ovih snimaka mislim da su izbori realnost, rekao je lider demokrata

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da je pojavljivanje snimaka na kojima lider socijalista Ivica Dačić razgovara sa osobama koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom jasan znak da će uskoro biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Mislio sam da je priča o vanrednim parlamentarnim izborima varka kojom vladajuća stranka pokušava da prikrije pad životnog standarda građana, ali posle pojavljivanja ovih snimaka mislim da su izbori realnost, rekao je Pajtić u emisiji "Pravi ugao" RTV Vojvodine.

Ti snimci nisu slučajno procureli u javnost, oni su dostavljeni novinarima i preko njih Aleksandar Vučić želi da ucenjuje Socijalističku partiju Srbije, smatra Pajtić.

Vučićeva izjava da će se snimcima baviti kada se vrati u zemlju pokazuje da on želi da se bavi stvarima kojima treba da se bave pravosudni organi, a to se ne radi u zemlji koja pretenduje da bude evropska i demokratska, naglasio je Pajtić.

Pajtić je rekao i da je Vučić sigurno znao za postojanje tih snimaka i da će mu biti "teško da odbaci optužbe da je učestvovao u prikrivanju krivičnog dela, ukoliko krivičnodelo ovde postoji".

Vučić je bio koordinator svih službi bezbednosti, on i njegovi partijski drugovi su pretili Dačiću tim snimcima iranije. To im, međutim, nije smetalo da s njim uđu u vladu, naglasio je Pajtić.

On je dodao da su ga snimci šokirali i zbog frekventnosti susreta visokih državnih zvaničnika sa optuženima zakriminal.

Na pitanje da li je DS imala saznjanja o kontaktima svojih nekadašnjih koalicionih partnera sa osumnjičenima za organizovani kriminal, Pajtić je rekao da mu takva saznanjanisu poznata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track