DSS: Afera Miša Banana, kriminalna ili politička?
Foto: Nebojša Mandić

Vlada da podnese ostavku

DSS: Afera Miša Banana, kriminalna ili politička?

Politika -
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da ponovno otvaranje afere "Miša Banana" i curenje poverljivih informacija i snimaka iz Bezbednosno-informativne agencije ne može da bude slučajno i otvara pitanje da li se radi o kriminalnoj ili političkoj aferi

Odgovore na sva pitanja koja se otvaraju ponovnim iznošenjem u javnost afere "Miša Banana" treba da daju svi njeni akteri i nadležni državni organi. Ukoliko se utvrdi da je potrebno pokrenuti krivičan postupak, celokupna Vlada Srbije treba da podnese ostavku, ističe DSS u saopštenju.

Ta stranka ukazuje da se, "ne ulazeći u autentičnost objavljenih snimaka", ukoliko se radi o dokazima o izvršenom krivičnom delu, postavlja pitanje zašto su oni do sada držani u tajnosti i zašto je afera ponovo pokrenuta posle dve godine.

Prema oceni DSS, ukoliko se radi o kriminalnoj aferi u koju je umešan tadašnji ministar unutrašnjih poslova, a kasniji premijer Ivica Dačić, onda su njegovi saučesnici svi oni koji su kompromitujućim snimcima raspolagali, a krivce štitili.

To su, precizira DSS, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, u čije vreme je BIA snimke sačinila, kao i sadašnji premijer Aleksandar Vučić, koji je u vreme otvaranja afere 2013. godine bio koordinator službi bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja