SLOBA HTEO DA POŠALJE VOJSKU NA MILA: Tražio od Perišića da se obračuna sa Đukanovićem!
Foto: Profimedia, Milo Đukanović, Fonet

Umalo pala krv

SLOBA HTEO DA POŠALJE VOJSKU NA MILA: Tražio od Perišića da se obračuna sa Đukanovićem!

Politika -
Bivša Ćuruvijina žena, Branka Prpa je ispričala i da je preko Slavka saznavala da je Generalštab te dve godine bio u opoziciji Slobodanu Miloševiću

General Perišić nije želeo baš ništa da odgovori na pitanje da li je devedesetih organizovao puč ili je to bila samo provokacija u razgovoru sa novinarom Slavkom Ćuruvijom, vlasnikom Dnevnog telegrafa.

Inače, državni udar pomenula je Branka Prpa na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu. Ona je ispričala da se Ćuruvija od 1997. godine često viđao sa Momčilom Perišićem, koji je tada bio načelnik Generalštaba VJ.

“U jednom razgovoru Perišić ga je pitao: “Da li biste nas vi i Dnevni telegraf medijski podržali ukoliko bismo izveli državni udar. Slavko mu je odgovorio:“Naravno, samo izvolite”. Zanimljivo je bilo da je sa njima tad sedeo i šef Kontraobaveštajne službe. To nam je malo bilo čudno, pa smo Slavko i ja posle analizirali šta zaista stoji iza tog pominjanja vojnog udara. Kasnije kad god bi sreo Perišića, Slavko nije propuštao da ga pita: “Generale, šta bi sa državnim udarom?”, navela je Prpa.

Prpa je ispričala i da je preko Slavka saznavala da je Generalštab te dve godine bio u opoziciji Slobodanu Miloševiću.“Perišić mu je rekao i da je odbio Miloševićev zahtev da se vojno obračuna sa Milom Đukanovićem posle nekih izbora tad u Crnoj Gori. Pričao mu je i da se Nebojša Pavković, koji je bio komandant prištinskog korpusa, odmetnuo od vojne komande i stavio pod direktnu komandu Miloševića”, rekla je Prpa.(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track