POMAHNITAO: Beba Popović divljao na policajce, skidali ga na aerodromu!
Foto: Dado đilas, Vladimir Beba Popović, Institut Za Javnu Politiku, Aerodrom Nik

Direktor Instituta za javnu politiku preterao

POMAHNITAO: Beba Popović divljao na policajce, skidali ga na aerodromu!

Politika -
Bivši šef Vladine Kancelarije za saradnju s medijima pobesneo kad su mu rekli da se izuje jer je pištao na skeneru
1 / 4 Foto: Dado đilas

BEOGRAD - Vladimir Beba Popović, direktor Instituta za javnu politiku, pre nekoliko dana izvređao je pogranične policajce na aerodromu „Nikola Tesla“ jer je morao da se izuje prilikom obavezne bezbednosne provere na metal-detektoru.Inače, javnosti je odranije poznato bahato ponašanje bivšeg šefa Vladine Kancelarije za saradnju s medijima, a u to su sad imali prilike da se uvere i foto-reporteri Kurira.

SvetskiNaime, Popović je krenuo na obaveznu kontradiverzionu kontrolu za metal kad je uređaj zapištao. Policija ga je zamolila da se vrati i izuje cipele, što je, inače, standardna procedura. Popović je bio vidno iznerviran i ljutito je od policajaca zatražio kesu za noge kako ne bi morao da ide bos. Pošto im nisu bile nadohvat ruke, policajci su krenuli da nabave kese. Ali Popović se na to nije obazirao i protutnjao je kroz detektor gunđajući.- Terate me da se izuvam, a nemate ništa što bi moglo da se obuje dok se prolazi. Nečuveno! Ovoga nema nigde u svetu - negodovao je Popović dok je ulazio u avion „Austrijen erlajnsa“ na liniji Beograd-Beč.Policijski stručnjak Marko Nicović kaže da ovo samo pokazuje prizemnu balkansku osionost.

Kazniti ga- To su međunarodna pravila i svaki policajac mora toga da se pridržava, jer u suprotnom može da bude kažnjen. A u normalnim zemljama protiv Popovića bi trebalo podneti prijavu jer ne sme da se dere na policiju - naveo je Nicović.Popović nije odgovarao na pozive i poruke novinara Kurira.

REAGOVANJA POLITIČARA NA BAHATOST BEBE POPOVIĆABorislav Stefanović, DSBEBA MORA DA PROĐE PROVERUBezbednosne provere na svim aerodromima su obavezne, bez obzira na to na kakvoj ste poziciji. Aleksandar Senić, SDSPREŠAO SVE GRANICEKad nivo bahatosti pređe granice, onda čovek pomisli da bezbednosne procedure na aerodromu za njega ne važe.Nemanja Šarović, SRSSRAMNO PONAŠANJESramota je da se tako neki uticajni čovek ponaša. Ali od Bebe Popovića bi me iznenadilo kad bi uradio nešto normalno.Momo Čolaković, PUPSNIJE LEPOSvako mora da poštuje propise. Kako jedan predsednik države, tako i Popović i obični građani. Nije lepo takvo ponašanje.

PravilaUPUTSTVA ZA BEBU POPOVIĆAPrve provere putnici mogu imati već na samom ulasku u aerodromsku zgraduNa šalteru za čekiranje vrši se i prva provera identitetaPutnici i njihov ručni prtljag proveravaju se najmanje jednom pre ulaska u avion. Putnici se jedan po jedan puštaju kroz skener. Ručni prtljag i druge lične stvari prolaze kroz drugi skenerOva dva skenera nalaze se jedan pored drugog, a njima se na pojedinim aerodromima može pridružiti i treći skener za obuću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track