SIGURNO BRČKANJE: Građani plaćaju Nikolićevo kupanje bez bakterija!
Foto: KURIR

Sve za sigurnost najviših državnih funkcionera

SIGURNO BRČKANJE: Građani plaćaju Nikolićevo kupanje bez bakterija!

Politika -
Građani Srbije finansiraju čak i sigurno kupanje najviših funkcionera u bazenima državnih vila na Dedinju, među kojima je i ona u Užičkoj, u kojoj se nalazi predsednik Nikolić
BEOGRAD - Da sve bude bezbedno i da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i drugi funkcioneri kupaju u vodi bez bakterija, iz državne kase se izdvaja tačno 369.560 dinara.
Građani Srbije finansiraju čak i sigurno kupanje najviših funkcionera u bazenima državnih vila na Dedinju, među kojima je i ona u Užičkoj, u kojoj se nalazi predsednik Nikolić.
Uprava za zajedničke poslove republičkih organa zaključila je ugovor sa Institutom za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" 2. septembra, prenose mediji.
Kontrolom će biti obuhvaćeni bazeni u Užičkoj 23, odnosno rezidenciji Tomislava Nikolića, kao i bazeni u vili "Mir"(Konavljanska) i vili "Bokeljka"(Tolstojeva).
U Tolstojevoj se nalazi spoljašnji, u Konavljanskoj unutrašnji bazen, dok predsednik ima i spoljašnji i unutrašnji.
Fizičko hemijska analiza unutrašnjih bazena će se raditi jednom mesečno, a spoljašnjih četiri puta godišnje.
A kod Nikolića će se dolaziti i jednom nedeljno po uzorke vode unutrašnjeg bazena zbog mikrobiološke analize, a u Konovljanskoj po pozivu tokom cele godine.
Jednom nedeljno, tokom letnjih meseci, uzimaju se uzorci iz Nikolićevog spoljašnjeg bazena takođe zbog mikrobiološke analize, a istom dinamikom biće uzimani i uzorci vode iz bazena u Tolstojevoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track