Najnovije vesti

DAČIĆ: Mi smo napadnuti! Hrvatska protiv nas vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju
Foto: Dado Đilas

Beograd ne želi sukobe

DAČIĆ: Mi smo napadnuti! Hrvatska protiv nas vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju

Politika
Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće da uvede mere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mere, ali smo ih odložili, rekao je Dačić istakavši da niko ne može da kaže Srbiji da nema pravo da se brani

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hrvatska protiv Srbije vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju, ocenivši da je Srbija "napadnuta".

 

"Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće da uvede mere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mere, ali smo ih odložili", rekao je Dačić za TV Pink, istakavši da niko ne može da kaže Srbiji da nema pravo da se brani.

 

Ministar je dodao i da je Srbija suočena sa ultimatumom, navodeći da su mnoge zemlje "zbog ovoga ratovale u prošlosti", ali da Beograd ne želi bilo kakve sukobe.

 

On je istakao da je očekivao da Hrvatska krene putem traženja rešenja nakon razgovora premijera Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića, ali da nije bilo poboljšanja. Na pitanje da li bi se Srbija saglasila da primi nazad izbeglice koje bi joj vratile evropske zemlje, ministar je rekao "apsolutno ne".

 

"Zašto bi mi bili žrtve apsolutne nesposobnosti Evropske unije", upitao je Dačić, koji je kazao da Evropa nema jedinstvenu politiku.

 

Kontramere Srbije zbog hrvatske odluke da zatvori granične prelaze za teretni saobraćaj stupiće na snagu danas u ponoć, ako u međuvremenu ne bude postignut sporazum između dve strane.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...