Vučić: Morali smo da sprovedemo kontramere kako bismo zaštitili Srbiju!
Foto: RTS

Premijer Srbije

Vučić: Morali smo da sprovedemo kontramere kako bismo zaštitili Srbiju!

Politika -
Nisam danas razgovarao sa Milanovićem.Šta ja još da uradim? Ceo dan slušam prazne priče od nekih pametnjakovića kako treba da sednemo i da razgovaramo, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će situacija sa Hrvatskom koja je zatvorila granicu sa Srbijom, biti rešena u narednih nekoliko dana.

"Ja mislim da će sve biti završeno u najkraćem mogućem roku... Smem da dam svoju procenu, a znate da sam ja gotovo uvek pesimističan, ja mislim da mi to u narednih nekoliko dana možemo da rešimo", rekao je Vučić.

Upitan da li će Srbija preduzimati neke druge mere, Vučić je odgovorio da Privredna komora Srbije razmatra kako se podnose tužbe o šteti koju je Srbija pretrpela, i da je pokrenuta inicijativa o kršenju Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju.

On je naveo da danas nije razgovarao s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

"Ono što je važno da znaju građani Srbije je da niko nije mogao da pronađe razlog koji bi rekao da je Srbija kriva. To pokazuje da smo uspeli da se ponašamo ozbiljno i u skladu sa evropskim standardima, i da ne snosimo nikakvu krivicu, ali teret i cenu plaćamo mi, a da nizašta nismo krivi", kazao je premijer.

On je dodao i da Hrvatska "gotovo ni sa jednim svojim komšijama ne sarađuje", a da Srbija nema problema ni sa kim drugim.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA SRBIJE

19.42 - Kada neko govori - nađite kompromis! A šta da uradimo? Jer kompromis da Sirijce i Avganistance tretiramo kao kroimpir i paradajz?! E to se neće dogoditi.

19.41 - Naša Privredna komora radi sa našim privrednicima kako da pred nadležnim sudovima preduzmu mere zbog pretrpljene štete.

19.40 - Srbija će sebe zaštititi ali nikoga nećemo ugroziti.

19.39 - Morali smo da sprovedemo kontramere kako bi zaštitili Srbiju.

19.38 - Nisam danas razgovarao sa Milanovićem. Mi smo različiti karakteri. Šta ja još da uradim? Ceo dan slušam prazne priče od nekih pametnjakovića kako treba da sednemo i da razgovaramo.

19.37 - Mi nismo imali nikakvih problema sa izbeglicama.

(P.L./Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track