KOVAČEVIĆ: Čiji interes se krije iza milionske plate direktorke Politike?
Foto: Fonet/Medija Centar

Reakcija

KOVAČEVIĆ: Čiji interes se krije iza milionske plate direktorke Politike?

Politika -
Poznati ekonomista smatra da je nemoralno da neko ima zaradu 1,4 miliona dinara, dok mu kolege rade za manje od 500 evra mesečno

Ekonomista Milan Kovačević izjavio je za Kurir da nije normalno da neko ima mesečnu platu oko 1,4 miliona dinara, poput direktorke „Politike novina i magazina“, a da je firma koju vodi u minusu.

- Prema podacima sa Agencije za privredne registre to preduzeće ima gubitak oko 160 miliona dinara u prošloj godini a njihova ćerka firma, tj. štamparija još oko 100 miliona. Poslovni prihodi su im bili oko 1,5 milijardi ali zato rashodi 1,8 milijardi dinara. Sa ovakvim rezultatom preduzeće je spremno za raspadanje - objasnio je Kovačević.

On kaže da ovako visoka plata podstiče sumnju o postojanju nečijeg skrivenog interesa za koji javnost ne zna i zbog kojeg ona ima toliku platu.

- Kod nas je sve uvrnuto pa i ovo. Pitanje je čiji je interes da ona ima toliku platu i da li ona možda deli taj novac s nekim. Nažalost, sve počinje sa katastrofalnom organizacijom vlasništva države gde god ona ima vlasništvo. Kod nas se taj manjak transparentnosti neguje, pa zašto bi i u ovom slučaju bilo drugačije? - upitao je on.

Inače, Kovačević ne smatra da je moralno da Mira Glišić Simić ima toliku platu dok pojedini zaposleni u "Politici" ne primaju ni 50.000 dinara.

- Nije moralno, ali zbog toga što nije neko se ovde može samo zacrveneti, ako je u stanju. Nemoralne stvari u Srbiji, nažalost više nisu nova pojava - rekao je Kovačević.

Mira Glišić Simić
Mira Glišić Simić

(R.M.)

DRAGAN ŠUTANOVAC: Dok se plate i penzije smanjuju, primanje direktorke Politike je neprihvatljivo

OVO JE NAJPLAĆENIJA DRŽAVNA SLUŽBENICA: Direktorka Politike zarađuje 1,4 miliona mesečno!

Borko Stefanović bez dlake na jeziku: Plata direktorke Politike je skandalozna!

NAJPLAĆENIJOJ DRŽAVNOJ SLUŽBENICI MALO 1,4 MILIONA Direktorka Politike časti sebe mečkom i 6 miliona

ZORAN STOJILJKOVIĆ: Teško da je plata direktorke Politike opravdana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track