STEFANOVIĆ TRAŽI OBJAŠNJENJE OD HRVATSKIH VLASTI: Napad na reportere na teritoriji Srbije
Foto: Marina Lopičić

Nedopustiv incident

STEFANOVIĆ TRAŽI OBJAŠNJENJE OD HRVATSKIH VLASTI: Napad na reportere na teritoriji Srbije

Politika -
Ponašanje Hrvatske nije dobrosusedsko i ne doprinosi rešavanju migrantske krize, smatra ministar unutrašnjih poslova Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je napad na fotoreportere na granici Srbije i Hrvatske i rekao da će tražiti objašnjenje od hrvatskih vlasti. On je rekao da su se hrvatski policajci našli "u dubini granice Republike Srbije".

"Ponašanje Hrvatske nije dobrosusedsko i ne doprinosi rešavanju migrantske krize", smatra Stefanović.

Podsetimo, na granici Srbije i Hrvatske, Bapska - Berkasovo, dogodio se incident kada je hrvatska policija oduzela opremu jednom britanskom frilenseru i fotoreporteru AFP-a Andreju Isakoviću koji je ispričao šta se dogodilo.

"Krenuli su na mene, vikao sam da sam fotoreporter agencije Frans pres i da sam se jutros legitimisao kod njihovih kolega", ispričao je Isaković.

On kaže da su policajci bili "prilično bezobrazni", i da su "čak i psovali".

Snimatelj Al Džazire Boško Branković kaže da je zadobio udarac od strane hrvatske policije, kao i da im je oduzeta oprema.

"Bio sam na desetak metara od ograde gde stoji hvraska policija koja ne dozvoljava dalji prolazak migranata. Čekao sam kolegu, a u jednom trenutku osetio sam udarac u leđa, kada su me dvojica policajaca povukli u obližnji žbunj iz koga su me izgurali na hrvatsku teritoriju i rekli da sam sad u Hrvatskoj i uhapsili me zbog nelegalnog prelaska granice", objasnio je Branković.

Rekao je da je snimatelj Rojtersa Bane Filipović zadobio udarac u leđa, ali da je uspeo da se skloni, pa ga nisu priveli. Kako je dodao, fotoreportera iz AP-a su policajci oborili na zemlju i gazili ga, uzeli mu foto opremu i bacili je na hrvatsku teritoriju.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track