JEDNOGLASNA SMENA U DS: Nataša Vučković zamenila Borka Stefanovića
Foto: Dado Djilas

Novi šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije

JEDNOGLASNA SMENA U DS: Nataša Vučković zamenila Borka Stefanovića

Politika -
BEOGRAD - Poslanički klub DS jednoglasno je danas smenio Borislava Stefanovića sa funkcije šefa poslanika te stranke i jednoglasno izglasao Natašu Vučković na tu funkciju, rečeno je novinarima nakon sednice tog organa.

Vučković je novinarima u parlamentu rekla da je takva odluka doneta u skladu sa odlukom lidera stranke Bojana Pajtića, sa kojim su ceo dan bili u kontaktu.

"Za nas je bitno pitanje demokratije i procedura i za nas su važna pravila timskog odlučivanja i svako iskakanje nije prihvatljivo. Zato smo danas izglasali nepoverenje Borislavu Stefanoviću", rekla je Vučković.

Dodala je da Stefanović ostaje potpredsednik stranke i poslanik i da će od njega očekivati da postupa u skladu sa pravilima koja iz tih funkcija proističu.

Borko Stefanović, Foto: Aleksandar Jovanović
Borko Stefanović, Foto: Aleksandar Jovanović

Napomenula je da je DS imala visoki stepen tolerancije na brojna različita mišljenja, ali da je za tu stranku najbitnije poštovanje demokratskih procedura.

Zamenik šefa poslainčkog kluba biće i dalje Dejan Nikolić, koji je rekao da se jutros desio incident, da je Stefanović izneo netačne informacije, što je smatrao dovoljnim razlogom za sazivanje sednice tog kluba.

Prema negovim rečima, na sedncu su bili pozvani svi poslancii DS-a, a Stefanović se nije pojavio.

Podsećamo, ranije danas Borko Stefanović je izjavio da je smenjen sa mesta šefa poslaničkog kluba DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track