NATAŠA VUČKOVIĆ ZA KURIR: Borko ne može da rasturi Demokratsku stranku!
Foto: Fonet

Intervju, šef poslaničke grupe DS

NATAŠA VUČKOVIĆ ZA KURIR: Borko ne može da rasturi Demokratsku stranku!

Politika -
Borko je u svemu bio poštovan od kolega. Odluke većine morali su da poštuju svi, pa i on, a na poslednjem zajedničkom sastanku on je pokušao da ih ne ispoštuje

BEOGRAD - Nataša Vučković, novoizabrana šefica demokrata u parlamentu, smatra da odlazak potpredsednika Borislava Stefanovića ne bi oštetio DS. Poručuje da je sposobna da predvodi poslaničku grupu i da se ne potresa što pojedini smatraju da nije dovoljno poznata.

- Mnogo je poznatih članova DS koji ne bi bili kadri da vode poslanički klub. Šefa poslaničke grupe predlaže predsednik stranke, a taj predlog jednoglasno je podržan od svih koji su bili prisutni na sastanku poslaničkog kluba.Šta se promenilo vašim dolaskom na čelo poslaničke grupe DS?- Na sve stvari i na sve funkcije gledamo kao na lidersko nametanje volje, međutim, moje razumevanje rada poslaničke grupe je sasvim drugačije. Ono počiva na timskom radu, dogovoru, davanju prostora svakom pojedincu. Mišljenja sam da DS mora mnogo više da se otvara i prema ostalim stranačkim organima, ali i prema javnosti i svim ljudima koji su nas verno podržavali.Da li su istiniti Stefanovićevi navodi da ga članovi poslaničkog kluba nisu poštovali?- Borko je u svemu bio poštovan od kolega. Odluke većine morali su da poštuju svi, pa i on, a na poslednjem zajedničkom sastanku on je pokušao da ih ne ispoštuje.Da li je bio timski igrač?- Nije postojalo dovoljno dobre timske atmosfere, posebno u poslednjih nekoliko meseci, i to se nije dobro odrazilo na rad kluba.Da li bi njegov odlazak mogao ponovo da rasparča DS?- Ne verujem da bi to na bilo koji način oštetilo stranku. DS je umorna od lidera koji stranci nude spas i laka rešenja. Iz dugogodišnjeg iskustva mogu da vam kažem da su članovi vrlo osetljivi na sve pokušaje razjedinjavanja stranke i vrlo teško slede one koji odlaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja