Najnovije vesti

NEDOPUSTIVO PROSTAČKO PONAŠANJE: Tadićev SDS traži smenu ministra Gašića
Foto: Tanjug Rade Prelić

Izvinjenje nije dovoljno

NEDOPUSTIVO PROSTAČKO PONAŠANJE: Tadićev SDS traži smenu ministra Gašića

Politika
Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog ponašanja prema novinarki Zlatiji Labović.

SDS je zatražila da Gašić zbog "prostačkog ponašanja" bude "momentalno smenjen i izbačen iz vlade, zbog ugleda ne samo vlade, već države i Vojske Srbije".

"Izvinjenje Bratislava Gašića kao građanina je njegova lična stvar, ali je nedopustivo da on ostane na javnoj funkciji ministra odbrane nakon reči koje je uputio novinarki Labović", ocenio je SDS.

Ta stranka podsetila je da Gašićevu ostavku ne traži prvi put, jer je to već učinila nakon pada helikoptera kada je poginulo sedam osoba. SDS je takodje ocenila i da se članovi SNS i vladajuće koalicije ne ponašaju prvi put "prostački".

"Očigledno je da se radi o istoj nakaradnoj ličnoj i političkoj kulturi vladajuće koalicije, bilo da dolaze sa maskiranim pripadnicima oružanih snaga na konferenciju za novinare ili da se prostački odnose prema novinarima", navela je SDS.

U saopštenju, SDS je ukazala da posledice "nasilne i primitivne kulture" prevazilaze najnoviji incident u kome je učestvovao ministar Gašić i ugrožavaju demokratske i civilizacijske vrednosti u Srbiji. Dodaje se da "nije dovoljno da nekadašnji radikali samo mehanički prihvate članstvo u EU kao strateški cilj, već je neophodno da i promene svoj vrednosni sistem i odnos prema ljudima".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...