OEBS OSUDIO NAPAD U GORAŽDEVCU: Ovo doprinosi nesigurnosti Srba na KiM
Foto: Beta/Nenad Petrović 18 Jun 2014

Reakcija

OEBS OSUDIO NAPAD U GORAŽDEVCU: Ovo doprinosi nesigurnosti Srba na KiM

Politika -
Šef Misije OEBS-a na Kosovu Žan Klod Šlumberger osudio je najnovije incidente koji su pogodili zajednicu kosovskih Srba u selu Goraždevac u opštini Peć i pozvao organe za sprovođenje zakona da slučajeve efikasno istraže i odgovorne hitno izvedu pred lice pravde

"Snažno osuđujem ove incidente. Intenzitet najnovijih incidenata i činjenica da se ponavljaju doprinosi osećanju nesigurnosti kod lokalne zajednice kosovskih Srba", istakao je Šlumberger.

On je naveo da takvi incidenti treba da se tretiraju kao prioritetno pitanje "tako da sve zajednice, bez obzira gde žive, mogu da se osećaju bezbedno i zaštićeno".

"Tokom ranog jutra, imovina porodica Petrović i Vuksanović, kao i vozilo u vlasništvu porodice Kolašinac, oštećeni su mecima iz vatrenog oružja. Spomenik u znak sećanja na poginule kosovske Srbe iz tog mesta, uključujući decu ubijenu 2013. godine blizu Bistrice, takođe je oštećen. Sličan incident dogodio se u Goraždevcu jula 2015. godine", podsetio je šef Misije OEBS-a na Kosovu.

Na području Goraždevca jutros oko 3.00 časa nepoznata lica pucala su iz vatrenog oružja širom Goraždevca, zbog čega je srušen spomenik žrtvama NATO bombardovanja u centru mesta. Pucano je i na kuću u vlasništvu Saše Petrovića, a zapaljen je automobil Srboljuba Kolašinca i spaljena trafika porodice Vuksanović.

(n1info.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track