VUČIĆ U BRISELU: Srbija danas otvara prva dva poglavlja 32 i 35
Foto: Maja Mojsovski Rašević

Druga međuvladina konferencija u sedištu EU

VUČIĆ U BRISELU: Srbija danas otvara prva dva poglavlja 32 i 35

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Briselu gde će učestvovati na Drugoj međuvladinoj konferenciji Evropske unije.

Na konferenciji će biti otvorena prva poglavlja u pregovorima Republike Srbije sa Evropskom unijom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Srbija će danas na međuvladinoj konferenciji u Briselu otvoriti prva dva poglavlja - Poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, i Poglavlje 35, posvećeno normalizaciji odnosa Beograda i Prištineu pregovorima sa Evropskom unijom, čime će početi nova etapa u procesu evropskih integaracija naše zemlje.

Ranije je najavljenoi da će u delegaciji koju predvodi premijer Srbije biti i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar finansija Dušan Vujović i šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević, dok će EU predstavljati komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, šef diplomatije Luksemburga, zemlje koja trenutno predsedava Unijom, Zzan Aselborn, i predstavnici zemalja članica EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track