Nikolić: U EU samo sa Kosovom i Metohijom
Foto: AFP

Poručio iz Niša

Nikolić: U EU samo sa Kosovom i Metohijom

Politika -
U EU, koja želi stabilne i bolje uslove poslovanja u Srbiji, možemo da se učlanimo samo sa Kosovom i Metohijom. Ustav Srbije kaže da je to naše i to predsednik Srbije nikada ne sme da zaboravi", rekao je Nikolić na konvenciji koalicije u centru Niša.

NIŠ - Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" i lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić poručio je iz Niša da Srbija može u Evropsku uniju samo sa Kosovom i Metohijom. Ako EU želi Srbiju kao članicu, neće joj postaviljati uslove koje ne može da ispuni, rekao je Nikolić.

"U EU, koja želi stabilne i bolje uslove poslovanja u Srbiji, možemo da se učlanimo samo sa Kosovom i Metohijom. Ustav Srbije kaže da je to naše i to predsednik Srbije nikada ne sme da zaboravi", rekao je Nikolić na konvenciji koalicije u centru Niša.

On je kazao da će povesti rat protiv siromaštva i kriminalaca i da će sva sirotinja koja je u zatvoru zato što je morala da krade jer nije imala šta da jede, biti pomilovana i samo će će kriminalci biti u zatvoru.Nikolić je rekao da je prethodna vlast građanima Srbije ogadila reč "privatizacija" koja je trebala da bude način da dobijemo posao, a ne da ga izgubimo.

"Kad EU proziva vlast zbog loše privatizacije, oni kažu da će je preispitati za šest godina, jer neće oni preispitivati svoje, to će morati SNS", poručio je Nikolić i dodao da je to posao od dva meseca i da će za to angažovati po ugovoru o delu one sudije i tužioce koji su ostali bez posla.

Nikolić je od svojih pristalica zatražio najmanje 35 odsto glasova na izborima i rekao da je došao trenutak da kolaicija oko SNS pokrene Srbiju. On je poručio da se neće smiriti dok iz svake porodice ne bude po jedan zaposlen i dodao da će taj cilj postići u naredne četiri godine ako dobije poverenje.

Kandidat za premijera koalicije oko SNS Jorgovanka Tabaković založila se da se mladi i obrazovani ljudi varte u Srbiju iz inostranstva, jer "Srbija nema budućnosti nez ljudi, posla i dece".

Zamenik predsednika SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić je poručio političkim protivnicima "da se ne igraju i pokušaju da pokradu narodnu volju 6. maja".

"Više je nas koji želimo promene i nećemo vam dozvoliti to ni jednog trenutka", kazao je Vučić.

Članovi delegacije iz Ruske Federacije poručili su da žele da vide suverenu, jaku i naprednu Srbiju, partnera Rusije.

Na konvenciji su govorili i lider Nove Srbije Velimir Ilić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, potpredsednik Pokreta Snaga Srbije - BK Milanka Karić, predsednik Udruženje građana sa Kosova i Metohije Ljubiša Vučić, kandidat za niškog gradonačelnika Zoran Perišić, predsednik Okružnog odbora SNS Nišavskog okrga Momir Stojanović, glumica Olivera Katarina i rukometaš Vlada Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track