ŽIVI NA VISOKOJ NOZI: Dačićeva direktorka vozi mečku od 60.000 evra!
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Članica glavnog odbora SPS

ŽIVI NA VISOKOJ NOZI: Dačićeva direktorka vozi mečku od 60.000 evra!

Politika -
Ivana Petrović, bivša direktorka marketinga u „Dunav osiguranju“, svoj luksuzni automobil obeležila je i svojim inicijalima IP na registarskim tablicama

BEOGRAD - Ivana Petrović, članica GO SPS i bivša direktorka marketinga u „Dunav osiguranju“, protiv koje je pokrenuta istraga zbog milionskih pronevera u državnoj osiguravajućoj kući, uspela je da za nekoliko godina izgradi život na visokoj nozi iako ima samo 34 godine.Tako je, kako saznajemo, kupila luksuzni mercedes CLA od 60.000 evra, s punom opremom i registarskom oznakom IP, skraćenicom svog imena i prezimena. Takođe, ljubitelj je skupog brenda „luj viton“, a prema našim informacijama, ima i „roleks“ od 15.000 evra. Dokaz koliko je „sposobna“ jeste i to što je u 28. godini kupila stan od 100 kvadrata koji je platila 110.000 evra.

Obožava „Luj Viton“Petrovićeva je prvo bila predsednica Saveta za informisanje i propagandu SPS. Zatim je 2008. godine postala direktor marketinga „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića (SPS), a 2013. godine dobila je istu funkciju u „Dunav osiguranju“. Za to vreme uspela je sebi da priušti ono o čemu prosečan građanin Srbije može samo da sanja - stan, jahtu, automobil.- Omiljene stvari su joj „luj viton“ i na torbe daje 3.000 evra minimum. Ima pet kofera te marke i više od deset tašni. Naravno, voli i skupe satove, pa je sebi kupila ni manje ni više nego „roleks“ od 15.000 evra. Ima i stan na Novom Beogradu, kupila ga je u 28. godini - kaže izvor Kurira blizak Petrovićevoj i dodaje:- Posebno je slaba na svog ljubimca, malog Boa, i za njega je dala čak 6.000 evra. Kupila ga je u Hrvatskoj, dugo se cenkala jer bivši vlasnik nije hteo da ga proda - priča naš izvor.

Puna ko brod

Osim toga, ona je, prema pisanju medija 2013. godine, a na osnovu uvida u evidenciju Poreske uprave, imala privatnu firmu, dva automobila, plovni objekat i za njih je uredno platila porez za prenos apsolutnih vlasničkih prava. Ona je, inače, nedavno smenjena s direktorske funkcije i radi u direkciji za marketing.

A šta da kažuPETROVIĆEVA I DAČIĆ ĆUTEIvana Petrović, kao ni lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nisu želeli da se izjašnjavaju ovim povodom. Petrovićeva je, inače, radila kod još nekoliko socijalista. Bila je zaposlena kod tadašnje šefice Skupštine Slavice Ðukić Dejanović, a zatim kao šefica informativne službe kod Milutina Mrkonjića, dok je bio ministar za infrastrukturu.

UKP prikupio dokazeNAPUMPALA OKO 60 UGOVORAPetrovićeva je, kako je Kurir juče pisao, pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal i UKP zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i proneverila više miliona dinara.- Nameštala je fakture, menjala sume, a razliku uzimala za sebe. Recimo, zaključivala je poslove vezane za marketing i oglašavanje, te je, primera radi, račun od 300.000 dinara na fakturi prikazivala kao posao vredan čak 800.000 dinara. Mnogo je takvih firmi u pitanju, oko 60. Saslušani su svi ljudi iz tih firmi, a UKP je juče trebalo da preda papire tužilaštvu - kaže izvor Kurira.U MUP i tužilaštvu nisu imali komentar.

ReagovanjaDijana Vukomanović, SPSNek organi ispitaju sveSPS ne vodi partijsku evidenciju o visini prihoda ili imovini naših članova, to radi Agencija za borbu protiv korupcije. Bitno je da nadležni organi ispitaju sve sporne slučajeve, bez obzira na partijsku pripadnost.Borislav Stefanović, Levica Srbije Ona je samo jedan od primeraTo je pravo lice ove vlasti, digli su stranačko zapošljavanje na najviši nivo i ona je samo jedan od primera.Janko Veselinović, Pokret za preokretDržavni organi da provereOna nije izuzetak. Članovi Vlade, ministri i direktori JP postavljeni su po partijskoj liniji, imaju skromne plate, a imaju nova kola, stanove... To im očigledno nije jedini izvor prihoda, a državni organi moraju da ispitaju odakle im novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track