Srbija da se okrene Rusiji

U Ruskom domu promovisana knjiga Jadranke Šešelj

Srbija da se okrene Rusiji

Politika -

BEOGRAD - Imamo prijatelje u svetu!Knjiga Jadranke Šešelj, kandidatkinje SRS za predsednika Srbije, pod nazivom „Verna porodici, verna Srbiji“, svečano je promovisana u Ruskom domu.

Na 300 strana, kroz intervjue i članke koji su o Jadranki Šešelj objavljivani od 1993, opisano je sve što je obeležilo život porodice Šešelj, ali zabeležene su i promene koje su zahvatile naše društvo.

Direktor Ruskog doma i savetnik Ambasade Ruske federacije Mihail Denisov kazao je da mu je čast što predstavlja knjigu „supruge velikog srpskog heroja, koji se dokazao kao veliki čovek i istinski zastupnik srpskih interesa“.

- Dan Šešeljevog povratka biće veliki dan za obnovu srpskog naroda i borbu za srpske nacionalne interese - istakao je Denisov.

Jadranka Šešelj je naglasila kako je Srbija na prekretnici i da ona, ako želimo da opstane i ima budućnost, treba da se okrene tradicionalnim prijateljima poput Rusije.

- Snažne duhovne, kulturne i istorijske veze spajaju srpski i ruski narod. Bliskost naših naroda je nemoguće izbrisati, ma koliko se neki trudili da to postignu - rekla je ona i dodala da samo državotvornom politikom, uz podršku Rusije, možemo da odbranimo nacionalne interese.

(E. K.)

Priča o Vojinoj borbi u Haškom tribunalu

Za svoju knjigu Šešeljeva je kazala da je to, zapravo, priča o borbi, „Vojinoj borbi u Hagu“, ali i njenom nastojanju da jednoga dana ponovo svi budu na okupu.

- To je i više od toga jer politički proces koji se vodi protiv Vojislava prevazilazi i porodične i stranačke okvire. Ovo je priča o borbi za univerzalne vrednosti, borbi za istinu i borbi za pravdu. Kolika je moja uloga u tome, procenjivaće drugi. Meni je bilo najvažnije da sačuvam dostojanstvo i mislim da sam u tome uspela - kazala je Šešeljeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track