Lajčak večeras u Beogradu sa Dačićem
Foto: AP 2014

Šef slovačke diplomatije u poseti

Lajčak večeras u Beogradu sa Dačićem

Politika -
BRATISLAVA - Potpredsednik slovačke vlade i ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak doputovaće večeras u Beograd, a tokom boravka u prestonici predviđeno je da se sastane sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem i održi predavanje na Fakultetu političkih nauka, saopštilo je slovačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić i Lajčak će, kako je najavljeno, razgovarati o razvoju situacije u Srbiji i integracijama u EU, prenela je agencija TASR. Na FPN Lajčak će održati predavanje u znak sećanja na poznatog srpskog profesora i diplomatu Predraga Simića, koji je preminuo prošle godine, navedeno je u saopštenju.

Slovački šef diplomatije će u Beogradu razgovarati i sa predstavnicima nevladinog sektora a potom će otputovati u Prištinu gde će otkriti spomenik slovačkim propadnicima KFOR koji su poginuli u avionskoj nesreći dok su se vraćali sa Kosova.

Lajčak će u Prištini imati i nekoliko sastanaka sa kosovskim funkcionerima sa kojima će razgovarti o političkoj situaciji, normalizaciji odnosa sa Beogradom i evropskim integracijama, navodi TASR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track