Počelo glasanje u Beču

Izbori 2012

Počelo glasanje u Beču

Politika -
Građani koji su se prijavili za glasanje u Salcburgu moći će da svoj glas predaju u Beču

BEČ - U Konzularnom odeljenju ambasade Srbije u Beču jutros, tačno u 7.00 časova, otvoreno je jedino biračko mesto za glasanje na opštim izborima u Srbiji

Pošto se u glavnom gradu Austrije za glasanje prijavilo oko 350 državljana Srbije u Beču je otvoreno glasačko mesto, za razliku od Salcburga gde se registrovalo svega 70 državljana, što je ispod potrebnog broja za otvaranje glasačkog mesta.

Građani koji su se prijavili za glasanje u Salcburgu moći će da svoj glas predaju u Beču.Izborno mesto u Beču biće otvoreno do 20.00 časova.

Inače u Austriji su, na prošlim parlamentarnim izborima održanim 11. maja 2008., pored Beča biračka mesta bila otvorena i u Salcburgu i Gracu.

U Austriji, na izborima za novi saziv Skupštine Srbije, tada je pravo glasa imalo skoro 4.000 glasača.Od kada je omogućeno glasanje u dijaspori - na izborima za predsednika Srbije 2004., na referendumu za novi Ustav Srbije 2006., na parlamentarnim izborima januara 2007., kao i predsedničkim izborima januara 2008. i potom parlamentarnim maja 2008., svoje biračko pravo u Austriji iskoristio je mali broj državljana Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track