ROSU pisali UČK i psovali majku Srbima!

Incident na Kosovu

ROSU pisali UČK i psovali majku Srbima!

Politika -
Specijalci Kosovske policijske službe pod punom ratnom opremom juče upali u Laplje Selo i vređali većinsko srpsko stanovništvo

GRAČANICA - Incident pred izbore!Pripadnici ROSU, specijalne jedinice Kosovske policijske službe, juče oko 15 sati u Lapljem Selu kod Gračanice psovali su meštanima srpsku majku i sprejem po zidovima ispisivali „UČK“!Kako Kurir saznaje, oni su u selo došli svojim džipovima i pod punom borbenom opremom, sa zadatkom da skinu reklamne plakate posle političke kampanje. Pošto su poskidali i iscepali plakate, oni su na nekoliko mesta sprejem napisali „UČK - Oslobodilačka vojska Kosova“. Laplje Selo je naseljeno isključivo Srbima, a prisutni su odmah prijavili sramni postupak specijalaca.Predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović obratio se zameniku premijera Kosova Hajredinu Kučiju, direktoru policije Kosova, i Euleksu i Kforu.- Tačno je da postoje natpisi „UČK“, očevici tvrde da su to sprejevima ispisali pripadnici ROSU. Odmah sam intervenisao i prijavio problem, a policija nam je izašla u susret. Vrlo brzo nakon moje prijave pripadnici ROSU su se vratili i sprejevima precrtali sporne grafite. Forenzičari će utvrditi ko je tačno to napisao i proveriti da li su natpisi precrtani istim sprejem - rekao je Bojan Stojanović za Kurir.Kako nezvanično saznajemo, pripadnici ROSU koji su učestvovali u incidentu saslušani su u policiji.Meštani Lapljeg Sela tokom incidenta su bili smireni i nisu nasedali na provokacije bez obzira na to što su pripadnici ROSU bili neprijatni, vikali na njih i psovali im srpsku majku. - Nije nam svejedno zbog ovoga što se desilo, ugrožavaju nas ni krive ni dužne, ali morali smo da ostanemo smireni, pa smo oćutali na sve psovke koje su izrekli - rekao nam je jedan meštanin koji se juče oko 15 sati zadesio u centru zbivanja.

Bojan Stojanović, predsednik SO Gračanica Bojan Stojanović, predsednik SO Gračanica

KPS: Uklanjali smo plakateKosovska policija uklonila je stranačke plakate u Lapljem Selu u opštini Gračanica, rekao je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković. On je kazao da je obavešten o tome da je neko na mestima gde su bili plakati ispisao „UČK“, ali da nema informaciju ko je to učinio.Trajković je rekao da će i danas, prema novom operativnom planu, u blizini svih izbornih mesta biti patrole Kosovske policije radi bezbednog sprovođenja tih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track