SKAT KOD NIKOLIĆA: Ne bi trebalo da bude ometanja u otvaranju poglavlja 23 i 24 u junu
Foto: Fonet Bozidar Petrovic

Zabrinuti zbog napada u Briselu

SKAT KOD NIKOLIĆA: Ne bi trebalo da bude ometanja u otvaranju poglavlja 23 i 24 u junu

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i i ambasador SAD Kajl Skat izrazili su danas veliku zabrinutost zbog današnjih terorističkih napada u Briselu, kao i ogromno žaljenje zbog velikog broja nevinih žrtava.

Oni su izrazili nadu da će odgovorni za ove monstruozne zločine brzo biti uhapšeni i izvedeni pred lice pravde, saopštila je Pres služba predsednika.

Predsednik je, kako se navodi, u razgovoru sa američkim diplomatom izrazio uverenje da će i nakon parlamentarnih izbora u Srbiji 24. aprila, odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država nastaviti da se ubrzano razvijaju.

Poslovni ambijent kakav je stvoren u Srbiji u poslednjih nekoliko godina može da pruži brojne povoljnosti američkim investitorima, a čvrsta rešenost naše zemlje da postane punopravni član Evropske unije garantuje stabilnost i sigurnost svim stranim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganje u srpsku privredu, rekao je predsednik Nikolić.

Ambasador Skat je rekao da Sjedinjene Američke Države na Srbiju gledaju kao na sidro stabilnosti odnosa u regionu. Što se tiče otvaranja poglavlja 23 i 24 u junu mesecu ove godine, američki ambasador je istakao da, uprkos kratkom vremenskom periodu koji je ostao do tada, smatra da u tom procesu ne bi trebalo da bude nikakvih ometanja ni problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track