MAZNULI POSAO STARLETAMA: Političari se puće po internetu!
Foto: Printscreen

Po selfijima im ni starlete nisu ravne

MAZNULI POSAO STARLETAMA: Političari se puće po internetu!

Politika -

Visoki funkcioneri preplavili društvene mreže svojim autoportretima. Najluđe se zabavljaju socijalisti i demokrate

Osmeh, ptičica, i popularni „selfi“ funkcionera SPS Milutina Mrkonjića i Branka Ružića već je na Tviteru! Ovo je uglavnom ustaljen način političara da prekrate vreme tokom predizborne kampanje, a ujedno odličan vid zabave i prilika da pokažu svojim simpatizerima gde su i šta rade.

Balža Božović i Bojan Pajtić
Balža Božović i Bojan Pajtić

Po „pućenju“ u objektiv više im nisu ravne ni popularne starlete poput Stanije.

Mrkonjić i Ružić
Mrkonjić i Ružić

Mrka i ekipa

Potpredsednik SPS Branko Ružić nedavno je na Tviteru okačio selfi s Milutinom Mrkonjićem i još dvojicom prijatelja u kolima, a naslov fotke je bio:
Marija Obradović i Aleksandra Đurović
Marija Obradović i Aleksandra Đurović

„Mrka i ekipa stižu u ‚srpski Kumrovec‘“. Ni njihova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović ne kaska za njima i voli da se slika, a među onima koji redovno okidaju selfije su i demokrate. U stopu ih prate i naprednjaci sa Aleksandrom Đurović na čelu, a na tu modu nisu imuni ni lider LDP Čedomir Jovanović, prvi čovek Levice Srbije Borislav Stefanović, ali i bivši socijalista, a sada član SNP Aleksandar Požgaj.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović

Zgražavanje psihologa

Psiholog Mirjana Vuksanović Cimeša kaže da političari taj vid zabave vide kao odličnu priliku da se približe biračima.- Protiv toga sam i zgražavam se na tu celu priču. Oni na taj način sigurno žele da kupe glasače i da im se dodvore pa postavljaju slike na svakom koraku, gde su, s kim su i šta rade. Iako je to sada u modi, ne vidim pozitivnu stranu svega toga. Verujem da im nedostaju ideje pa pribegavaju tim koracima, a ljudi, s druge strane, vole to da isprate - kaže ona.
Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

Šta je selfiPOSTAO REČ GODINESelfi (eng. selfie) jeste fotografija na kojoj je osoba fotografisala sebe ili sebe s drugim osobama držeći foto-aparat ili mobilni telefon. Iako je korišćena i ranije, reč je počela češće da se upotrebljava tokom 2013, kad ju je Oksfordski rečnik engleskog jezika proglasio za reč godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track