Vučić: Ne razumem zašto Priština odbija sporazum o kamionima
Foto: Zorana Jevtić

Premijer u obilasku vojnog aerodroma Batajnica

Vučić: Ne razumem zašto Priština odbija sporazum o kamionima

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Beču povodom zabrane kamionima iz centralne Srbije koji prevoze opasne materije da udju na Kosovo bili teški.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da su razgovori bili teški i da "neki nisu hteli da prihvate iste aranžmane kao što su imali sa Hrvatskom i Slovenijom", a da je zbog stabilnosti bolje da ne kaže ništa.

"Bolje je zbog stabilnosti da reč ne kažem. Neki nisu hteli da prihvate iste aranžmane koje već imaju sa Hrvatskom i Slovenijom. Stanete, gledate, i pitate se o čemu se radi", naveo je on. Predstavnici Beograda i Prištine sastali su se u ponedeljak u Beču povodom zabrane kamionima iz centralne Srbije koji prevoze opasne materije da uđu na Kosovo.

Đurić: Predlog Edite Tahiri besmislen

U razgovorima su učestvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri.

Mediji su preneli i izjavu kosovske ministarka Edite Tahiri da će mere uvedene za transport nafte i gasa iz centralne Srbije važiti i dalje, s obzirom da, kako je navela, razgovori sa delegacijom Beograda u Beču u ponedeljak nisu urodili plodom.

S druge strane, njen predlog o demarkaciji Đurić je ocenio kao besmislen i zlonameran.

"Gde je tu normalizacija odnosa, gde je bilo kakva ideja da dođe do bilo kakvog pomirenja i približavanja. Naprotiv, to je svađalačko, prizemno ponašanje sa ciljem da se skupe jefitni domaći politički peoni među kosovskim Albancima", rekao je Đurić.

Kocijančić: Pregovori se nastavljaju

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je da će se razgovori delegacija Beograda i Prištine o trgovinskim pitanjima nastaviti i da će EU nastaviti sa naporima u obezbeđivanju slobodnog kretanja, uključujući prevoz opasnih materija.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track