INCKO: Šešelj može u BiH samo ako je njen državljanin
Foto: Fonet

Odluka o zabrani ulaska na snazi

INCKO: Šešelj može u BiH samo ako je njen državljanin

Politika -
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da Ministarstvo bezbednosti BiH treba da utvrdi da li je Vojislav Šešelj državljanin BiH i ako jeste, on ima pravo da uđe u BiH, a u suprotnom, odluka o zabrani ulaska je na snazi.

Incko je, naime, podsetio da odluka o zabrani Šešelju da uđe u BiH postoji od 1998. i doneo ju je tadašnji visoki predstavnik Karlos Vestendorpa.

Ako Šešelj poseduje državljanstvo BiH, ne može mu biti zabranjen ulazak u tu zemlju, kazao je Incko, preneli subosanski mediji.

"Postoji odluka iz 1998. tadašnjeg visokog predstavnika Vestendorpa, kojim se Šešelju zabranjuje ulazak u BiH. Tu odluku potvrdio je i bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun i ona je još na snazi", rekao je Incko za sarajevske Vijesti.ba.

On je podsetio i na odluku o evropskim ljudskim pravima, koja kaže da se nekome ne može zabraniti ulazak u svoju zemlju, u zemlju čije državljanstvo ima.

Šešelj je najavio da odmah nakon izbora koji se u Srbiji održavaju 24. aprila, namjerava da poseti Republiku Srpsku, a početkom maja i u Sarajevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track