FARSA NA KOSMETU: Srpski general uhapšen, pušten, pa opet uhapšen!
Foto: Privatna Arhiva

Na sve načine pokušavaju da ga zatoče

FARSA NA KOSMETU: Srpski general uhapšen, pušten, pa opet uhapšen!

Politika -

Pošto kosovska policija nije imala dokaza da je Milovan Bojović počinio ratne zločine, opet ga privela zbog ilegalnog prelaska navodne granice

BEOGRAD - Bivši komandant Prištinskog korpusa general Milovan Bojović uhapšen je u petak na prelazu Merdare, a sinoć je pušten jer kosovske vlasti nisu imale dokaze da je umešan u ratne zločine.

On je, medutim, kako su preneli mediji, ponovo uhapšen zbog ilegalnog prelaska granice.

- Kosovska policija ga je zaustavila zbog sumnje za ratne zločine, ali je morala da ga pusti jer za to nije bilo dokaza - navodi portal Koha ditore.Prištinski mediji preneli su juče da je Bojović priveden zbog sumnje da je odgovoran za zločine protiv nenaoružanih albanskih civila tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

On je do kraja decembra 1997. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a posle toga bio je angažovan kao specijalni savetnik Generalštaba Vojske Jugoslavije za vezu s Kosovom. Ćerka Gordana tvrdi da je njen otac trebalo da se vrati još u četvrtak uveče u Beograd.Bojovićeva ćerka Gordana potvrdila je za Kurir da se njen otac nije vratio s Kosova, a da je to trebalo da učini u četvrtak veče.

- On je autobusom u sredu uveče krenuo u severni deo Kosovske Mitrovice da se vidi s prijateljima i planirano je bilo da se odmah vrati. Očekivali smo ga u četvrtak uveče kasno, a kako se nije pojavio, počeli smo da strepimo. Zvali smo policiju i oni su nam prvo rekli da je ušao u Srbiju, ali nema ga i ne znamo šta da radimo. Moj otac ima 80 godina i veoma je bolestan - rekla je Bojovićeva ćerka.Bojoviću se, kako su preneli prištinski mediji, stavljalo na teret da je imao komandnu odgovornost i da je vodio operacije srpske vojske u oblasti Laba, a pod njegovom odgovornošću bile su, kako se tvrdi, paravojne i policijske snage koje su počinile brojne zločine protiv civila.Međutim, izvor blizak ovom generalu tvrdi suprotno:

- U periodu koji mu se stavlja na teret on nije imao nikakvu komandnu odgovornost, niti je bio na visokoj funkciji. Prvenstveno je bio angažovan na civilnoj zaštiti stanovništva. Sve se to može proveriti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track