Najnovije vesti

ŠEŠELJ: Pomilovati Legiju i Zvezdana Jovanovića ako kažu sve o ubistvu Đinđića!
Foto: Dado Đilas

Pozvao Vladu Srbije

ŠEŠELJ: Pomilovati Legiju i Zvezdana Jovanovića ako kažu sve o ubistvu Đinđića!

Politika
16:02h

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da bi država mogla da pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju, ako kažu sve što znaju o ubistvu Đinđića.

Komentarišući zahteve pojedinih političara za utvrđivanjem političke pozadine ubistva bivšeg premijera Zorana Đindjića, Šešelj je rekao da je SRS veoma zainteresovana da se do kraja istraže okolnosti tog ubistva.

"Svi DOS-ovski režimi su zataškavali Đinđićevo ubistvo. Lično je Čedomir Jovanović naredio da se sruši zgrada u Šilerovoj ulici koja je bila centar moći zemunskog klana i dosmanlijskog režima", rekao je Šešelj.

On je dodao da bi država mogla da amnestira ili pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju, koji su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne za ubistvo Đinđića, pod uslovom da pristanu da kažu sve što znaju o ubistvu Đinđća.

Šešelj je pozvao Vladu Srbije da hitno zatraži oslobađanje člana SRS-a Zvonka Mihajlovića, koga je kosovska policija uhapsila u Štrpcu, ili da primeni mere odmazde prema kosovskim političarima.

Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, pozvao Vladu Srbije da održi hitnu sednicu a premijera Aleksandra Vučića da se tim povodom obrati javnosti.

"Jutros posle šest časova, više od 20 pripadnika policija albanskih separatističkih i terorističkih vlasti, upalo je bez upozorenja u Mihajlovićevu kuću. Izvšili su premetačinu, a njega su odveli u Uroševac gde ga policija saslušava", kazao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, SRS ovim putem alarmira srpsku javnost, zabrinuta za život Zvonka MIhajlovića.

"Mi se plašimo da je on samo prvi od Srba koji će biti uhapšeni. Tražim od Vlade da hitno pokuša mirnim putem da izdejstvuje njegovo oslobađanje. U suprotnom da naloži hapšenja svih nosilaca javnih funkcija, separatista sa KiM, koji uđu na teritoriju Srbije", rekao je Šešelj.

On je ocenio da izbori ne mogu biti regularni ukoliko se usred kampanje hapse kandidati za narodne polsanike. Govoreći o rejtingu stranke nakon oslobađajuće presude u Haškom tribunalu, Šešelj je kazao da SRS trenutno ima podršku oko 25 odsto građana i da postoji "ne baš snažna nada" da već na ovim izborima dobiju više glasova od SNS-a.

"Narod je došao u takvo stanje da nema za koga drugog da glasa, nego za SRS. Ovaj režim nema način da izađe iz krize", kazao je Šešelj i demantovao tvrdnje predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) da su se sve strankeu Srbiji udružile protiv Aleksandra Vučića.

Kako je ocenio, Vučiću je vlast uvek bila najvažnija zbog čega se i odrekao nacionalističkog programa i promenio politiku za 180 stepeni. "Sve je to Vučić uradio samo da bi došao na vlast, a sada kada je na vlasti ne zna šta da radi. Za razliku od njega, Tomislava Nikolića je uvek interesovao samo novac", rekao je Šešelj.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...