Vučić u Boru: Hoćemo vladu koja neće biti evropski gubavac
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Konvencija SNS

Vučić u Boru: Hoćemo vladu koja neće biti evropski gubavac

Politika -

BOR - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, izjavio je danas u Boru da "svi u okruženju" žele slabu novu srpsku vladu i što više desnih stranaka u parlamentu, kako buduća Vlada ne bi imala ugled u svetu.

"Mi hoćemo vladu koja neće biti evropski gubavac, već Vladu kojom će se svi ponositi u našoj zemlji", rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Sportskom centru u Boru.

učić je, pred oko 5.000 ljudi, koji su organizovano u Boru došli sa šezdesetak autobusa iz istočne i jugoistočne Srbije, kazao da je smisao onih koji bi da samo uđu u parlament, smisao nekih "spolja", kojima je cilj da buduća Vlada Srbije bude slaba."Smisao ulaska u parlament takvih stranaka je da mogu kao u lutkarskom pozorištu povlačiti poteze buduće Vlade. Da ona bude slaba i da ne može da štiti interese na Kosovu i Metohiji i da ima stabilnu međunarodnu poziciju", rekao je Vučić.O

n je ocenio da je zato važno izaći na izbore 24. aprila, jer "oni koji ne izađu na glasanje, glasaju za prošlost"."Mi smo, čuvajući nezavisnost i našu slobodu uspeli da pokažemo da jesmo zemlja koja se nalazi na evropskom putu, ali i zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji ; jer ne biramo prijatelje po ravnoteži", kazao je Vučić.On je dodao da je Srbija zemlja koja prvi put pobeđuje u međunarodnim okvirima, i u Ujedinjenim nacijama i u UNESKO.Predsednik SNS je rekao da želi Srbiju u kojoj niko neće da vređa ljude zato što pripadaju drugom narodu, veri, i zato što govore drugačijim jezikom."Hoću Srbiju različitosti, da niko nikoga ne vređa zato što je Slovak, Vlah, Mađar, Rusin, Hrvat ili Bošnjak. Svako ima prava da se oseća i bude ono što želi", dodao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track