VUČIĆ: Politizacija Jasenovca traje u Hrvatskoj od 1945. godine
Foto: Twitterserbianpm Pritnscreen

Premijer kaže da s Hrvatskom nemamo spor, samo traži da se Srbija poštuje

VUČIĆ: Politizacija Jasenovca traje u Hrvatskoj od 1945. godine

Politika -

GRDELICA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da politizacija Jasenovca i žrtava tog ustaškog logora traje u Hrvatskoj od 1945. godine.


Otvarajući deonicu Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice, Vučić je kazao da Srbija nema nikakav spor sa Hrvatskom već da traži da bude poštovana.

"Politizacija Jasenovca i njegovih žrtava vrši se u Hrvatskoj od 1945-46 godine, i to je istina. Pogledajte šta se zbiva tamo u medijima, bolje je da okrenete glavu, zato i ja ćutim", kazao je Vučić reagujući na kritike hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se Jasenovac zloupotrebljava u političke svrhe.

Premijer je dodao da su kritike hrvatskih zvaničnika motivisane unutrašnjo-političkim razlozima. "Ništa nismo menjali, napadaju nas za nešto što postoji 15 godina a da im je trebalo, našli bi oni neki drugi razlog iz 90-tih, 80-tih godina", rekao je Vučić.

Upitan da li će poslanici Srpske liste napustiti Skupštinu Kosova nakon što su prećutno podržali izbor Hašima Tačija za kosovskog predsednika, Vučić je kazao da oni sami odlučuju o svojim postupcima. "Ti ljudi sami donose odluke o svom postupanju, oni tamo žive i najbolje znaju šta im je u interesu. Uvek će imati podršku Beograda za svoju politiku dok god je nedvosmisleno jasno da je Srbija njihova država", kazao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track