PREMIJER SRBIJE U MOSTARU: Vučić neformalno razgovarao sa Kolindom
Foto: Tviter SerbianPM

Niz bilateralnih susreta

PREMIJER SRBIJE U MOSTARU: Vučić neformalno razgovarao sa Kolindom

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Mostaru, povodom otvaranja 19. Međunarodnog sajma privrede.

14.35 - Vučić je neformalno razgovarao sa Kolindom o bilateralnim odnosima država.

12.33 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se ranije popodne u Mostaru sastati sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i da će sa njom razgovarati o srpsko-hrvatskim odnosima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Očekujemo to u narednih 40 minuta, izdvojićemo se gospođa Grabar Kitarović i ja i razgovarati o srpsko-hrvatskim odnosima, što je veoma važno", rekao je Vučić.

13.20 Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru, posle razgovora sa predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, da Srbi i Bošnjaci sasvim izvesno imaju zajedničku budućnost tamo gde su vekovno živeli i da se u skladu sa tim treba i ponašati.

12.00 Premijer Aleksandar Vučić govori na na svečanosti otvaranja 19. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na sajmu učestvuje i Privredna komora Srbije, gde predstavlja privredne potencijale naše zemlje.

Obraćajući se učesnicima sajma, Vučić je rekao da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija i četvrti spoljnotrgovinski partner i da postoji stalni rast trgovinski rast sa BiH.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Želimo to da unapređujemo i da to ne bude samo i najvećim delom Republika Srpska, već svi delovi BiH i jednako zapadna Hercegovina koliko i istočna Hercegovina", kazao je premijer Srbije.

10.56 Vučić je stigao na sastanak sa predstavnicima srpske zajednice u zgradi Konzulata Republike Srbije u Mostaru.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tokom sastanka, premijer je istakao da će Vlada Srbije pomoći srpskoj zajednici u Hercegovini, pogotovo u oblasti poljoprivrede.

10.33 Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u nastavku posete Mostaru, sastao se sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem.

09.58 Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Mostaru sa ambasadorkom SAD u Bosni i Hercegovini Morin Kormak o regionalnoj stabilnosti, kao i situaciji u BiH.

09.00 Premijer Aleksandar Vučić nastavio je danas posetu Mostaru razgovorom sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razumevanje sa svih strana najvažnije kako bi se uredili odnosi za dobrobit budućih generacija.

08.25 Premijer Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, razgovorom sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, posetu Mostaru.

Povodom posete premijera Srbije BiH je otvaranje 19. Međunarodnog sajma privrede "Mostar 2016".

Potom će premijera primiti, u svom kabinetu u Mostaru, hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Zatim će se premijer sastati sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru, kao i vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, te obići Sabornu crkvu Svete Trojice.

Vučić će potom prisustvovati svečanosti otvaranja Međunarodnog privrednog sajma, koji se u Mostaru održava po 19. put, i koji će trajati do 16. aprila.

Na svečacnosti, kako je najavljeno, se očekuje obraćanje direktorke Mostarskog sajma Dalfine Bošnjak, gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao i zamenika premijera Vlade Republike Turske – zemlje partnera sajma Numana Kurtulmuša.

Po otvaranju i obilasku Sajma Vučić će razgovarati sa predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, čime završava jednodvenu posetu Mostaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track