ZAVRŠNA KONVENCIJA SNS Vučić: Oni nas kamenom, a mi njih pobedom
Foto: Tanjug

ZAVRŠNA KONVENCIJA SNS Vučić: Oni nas kamenom, a mi njih pobedom

Politika -

BEOGRAD - Miting Srpske napredne stranke koji se održava u Areni počeo je oko 17 časova, himnom Bože pravde, koju je izvela Marija Marković.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima, navodeći da je noćas napisao 20 stranica govora, ali je ipak odlučio da govori iz glave, iako ima tremu veću od prethodnih govornika.

Njihovo je da pričaju, njihovo je da vređaju. Ne ljutite se na njih, mržnja i prazna priča je jedino što im je ostalo", istkao je premijer.

"Nećemo da odustajemo ni od jednog radnka, ni od jednog čoveka, ni od jedne farbike. A šta smo čuli od političke konkurencije, a sve se svodi na dve reči. I to pristojne, da ne ponavaljam one njihove. Sve se svodi na Mrzimo Vučićo, a mi njih volimo i poštujemo", dodao je Vučić i zahvalio se prisutnima na pristojnosti.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"I mi ćemo i njima i njihovim porodicama omogućiti bolji život. A vama beksrajno hvala što ste bili pristojni, što Srbiju toliko volite. Zašto mnogi žele slabu Vlade Srbije? To je jednostavno. Rekao sam tajkunima, oni ne mogu da u nama i meni vide svoje prijatelje, počistićemo kao metlom sve one koji su pljačkali narod. Ali to, dragi prijatelji, ne odgovara ni nekima u regionu. To su oni isti koje pamtimo od pre 30 godina. Dobra politika su osnovi budućnosti. Slušali ste kako neki vređaju Slovake, ja hoću da ih pozdravim, i njih i Mađare i sve nacionalne manjine", dodao je lider SNS.

"Izbori nisu igra. Nisu kocka, ni šala. To nije pitanje da li vam se neko dopada zato što je nekome odbrusio. Kako glasate, tako ćete živeti naredne 4 godine", istakao je premijer.

"Želim da vas zamolim da budete vredni, da se približimo tom broju od 4 miliona građana koji itzađu na izbore. Ko god pobedi, mi ćemo da mu čestitamo. Ali vas molim da se ova tri dana borimo čestito i pošteno. Oni nas kamenom, a mi njih pobedom", rekao je Vučić što je dočekano ovacijama.

Okupljenima se prvo obratio Dragče Milanović, tehničar u penziji, koji je pozvao sve da glasaju za Vučića 24. aprila.

"Svi napadaju Vučića zbog smanjenja penizija, ali ja znam da on nije kriv za to. Kao otac i budući deda verujem u ovu Vladu jer verujem da će plate i penzije biti veće čim se za to stvore uslovi", rekao je Milanović.

Vučić je uoči završnog mitinga SNS rekao i da nikada nije bilo manje incidenata u kampanji, svega šest ili sedam ih je prijavljeno, a da ih je nekada na dnevnom nivou bilo 70.

"Ja mislim da je najbolji scenario da i taj dan protekne u demokratskoj atmosferi. Srbija napreduje i po tom pitanju. Uveren sam da će nedelja biti pravi praznik demokratije. Vidite kako sam nasmejan dva-tri dana uoči gubitka", rekao je Vučić.

Lider SNS smatra da ta stranka može da dobije većinsku podršku, ali da je ovog puta zaista u pitanju "mrtva trka".

"To je na nivou 49 : 49. Verujem da imamo šansu i da možemo da pobedimo i ako to ne bude slučaj ja ću čestitati", poručio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track