MIROSLAV VASIN: I u Vojvodini bilo malverzacija s glasovima
Foto: Fonet Božidar Petrović

Prebrojavanje listića

MIROSLAV VASIN: I u Vojvodini bilo malverzacija s glasovima

Politika -

NOVI SAD - Predsednik vojvodjanskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin ocenio je danas da aktuelni događaji u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) ukazuju da je bilo brojnih malverzacija na izborima u Srbiji.

On je kazao i da je slična situacija na pokrajinskom nivou. ;"Zar iko može da pomisli da se to nije činilo i u Vojvodini koja je bila označena kao glavni cilj Srpske napredne stranke (SNS) i odakle su stizale vesti o najvećem broju nepravilnosti", rekao je Vasin.

On je zapitao i da li funkcioner SNS-a Igor Mirović zaista smatra da ta stranka zaslužuje čestitke od bilo koga za izbornu pobedu u Vojvodini, "s obzirom na način kako je ona postignuta".

"Masovna kupovina glasova, pritisci, ponižavanje ljudi i podela socijalnih paketa obeležile su izborni dan. Zato SNS treba da ćuti, jer očekivati čestitke za izborni rezultat koji su ostvarili u danu sumraka demokratije, krajnje je cinično", kazao je Vasin.

Dodao je da SNS mora biti svesna "večite sumnje koja će ostati u njihov izborni rezultat".

"Zato i nije čudno što je danas najčešće pitanje u Vojvodini - kako je to moguće", ocenio je Vasin.

Na nepravilnosti tokom glasanja u Vojvodini ukazale su i druge stranke, medju kojima i Vojvodjanska partija, koja je optužila Pokrajinsku izbornu komisiju da donosi političke odluke, jer je odlučila da u Vojvodini neće biti ponavljanja glasanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track