POLEMIKA NA TVITERU Ninić: Odbroničku grupu isključiće GO DS, Bastać: Nek probaju sa svoji 5 odsto
Foto: Damir Dervišagić I Stefan Jokić

Formiranje vlasti na opštini Stari grad

POLEMIKA NA TVITERU Ninić: Odbroničku grupu isključiće GO DS, Bastać: Nek probaju sa svoji 5 odsto

Politika -

Novi predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać (DS) upustio se sinoć u detaljnu polemiku na društvenoj mreži Tviter povodom formiranja vlasti u opštini Stari grad.

U polemici je, između ostalog, učestvovao i Ivan Ninić iz pokreta "Dosta je bilo" koji je Bastaću poručio da će njegovu odborničku grupu gradski odbor DS-a kolektivno isključiti iz stranke zbog koalicije sa SRS u opštini Stari grad.

Bastać je na ovu opasku odgovorio: "Samo nek probaju sa svojih 5 odsto!"

Podsetimo, povodom formiranja vlasti u beogradskoj opštini Stari grad juče se oglasio i predsednik beogradskog gradskog odbora DS, Balša Božović.

"Nikakva saradnja ni na kom nivou sa SRS apsolutno ne dolazi u obzir dok sam ja predsednik Gradskog odbora DS Beograd a to je, naravno, i stav DS kada su u pitanju koalicije u lokalnim samoupravama širom Srbije, rekao je u petak u više navrata Božović.

Sa druge strane, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać (DS) izjavio je u petak da ta stranka nije potpisala nijedan koalicioni sporazum sa SRS, SPS, DSS i Dverima, niti sa SDS i LDP, već da su ga odbornici lično podržali i da je reč o "najnovijem političkom eksperimentu u Srbiji".

Podsetimo, Marko Bastać (DS) izglasan je za novog predsednika opštine Stari grad. Bastać je prilikom tajnog glasanja dobio poverenje 38 od 50 prisutnih poslanika.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track