BEŽ'MO IZ EU, STIŽU SRBI I TURCI: Pogledajte sraman plakat prljave kampanje u Britaniji!
Foto: Twitter

Plaše ih Srbima!

BEŽ'MO IZ EU, STIŽU SRBI I TURCI: Pogledajte sraman plakat prljave kampanje u Britaniji!

Politika -

LONDON - Zagovornici izlaska Velike Britanije iz EU u kampanji svoje sunarodnike plaše činjenicom da će se jednog dana u Uniji naći i - Srbija.

Na manje od mesec dana do referenduma, pokret "Glasaj za izlazak" (Vote leave), napravio je propagandne plakate koji se uveliko dele po društvenim mrežama, a na njima su Srbija i ostale balkanske zemlje koje čekaju na prijem u EU predstavljaju u vrlo negativnom kontekstu.

Na posteru je devojka koja se zabrinuto drži za glavu, ne verujući ko sve želi da uđe u EU, a pored slike stoji tekst "Albanija, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska se pridružuju EU. Zaista".

Bregzit, odnosno izlazak Britanije iz EU, nailazi na sve veći broj pristalica, a građani se o tome izjasniti na referendumu koji je zakazan za 23. jun ove godine.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da Britanci treba da budu svesni toga da bi odluka da napuste EU izazvala "brojne probleme".

Ako Britanija ode Evropska unija neće promeniti svoj smer, ali će "sve morati da se reorganizuje", rekao je Junker.

"Ideja da bi dan posle britanskog referenduma sa negativnim ishodom sve nastavilo kao do sad je potpuno pogrešna. Oni koji napuste sto ne mogu više da sede za stolom", rekao je predsednik Evropske komisije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja