Dežer: Izazovi za novo rukovodstvo, EU spremna za saradnju

Izbori 2012.

Dežer: Izazovi za novo rukovodstvo, EU spremna za saradnju

Politika -
Od velikog značaja da se što pre formira stabilna vlada, kao i parlament, odnosno institucije koje će se suočavati sa tim izazovima, rekao je šef delegacije EU

BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer čestitao je lideru SNS Tomislavu Nikoliću na pobedi, kao i srpskom narodu, i poručio da su pred novim predsednikom određeni izazovi, ali da je EU spremna da sarađuje sa njim.

"Čestitam Nikoliću na izboru za predsednika Srbije. Čestitam i građanima na demokratskim i konkurentnim izborima 6. i 20. maja. Ovo je dobra vest za demokratiju i stabilnost u Srbiji", rekao je Dežer.

Prema njegovim rečima, EU je svesna da građani imaju mnoga očekivanja posebno na ekonomskom planu i da postoje određeni izazovi.

"Ali je od velikog značaja da se što pre formira stabilna vlada, kao i parlament, odnosno institucije koje će se suočavati sa tim izazovima", rekao je Dežer.

Jedno od ključnih pitanja na kojima mora da se radi je nastavak pomirenja u regionu, ukazao je on.

"Srbija je nedavno dobila status kandidata za članstvo u EU, i želeli bismo da nastavimo dalje tim putem zajedno sa Srbijom, Nikolićem i novom vladom", dodao je on.

"Među važna pitanja spadaju i vladavina zakona i ekonomska pitanja i što pre mora da se počne sa njihovim rešavanjem i mi smo spremni da sarađujemo sa Nikolićem na ostvarenju tih dostignuća", zaključio je Dežer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track