Potpredsednica SPS: Tadić ili Đilas za premijera
Foto: Draganaa Udovičić

Vlada Srbije

Potpredsednica SPS: Tadić ili Đilas za premijera

Politika -
Odluku o premijeru iz DS-a treba da donesu organi te stranke. SPS nije ničiji tutor, ali saradnja na nivou lidera stranaka Tadić i Ivica Dačić pokazala se kao funkcionalno i efikasno partnerstvo. Đilas je takođe dokazao svoj legitimitet i sposobonost, ali SPS nije ta koja odlučuje koga će DS kandidovati za premijera, rekla je Vukomanovićeva

BEOGRAD - Potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović rekla je da toj stranci "ne smeta" da na mestu premijera budu lider DS-a Boris Tadić ili njegov zamenik Dragan Đilas.

"Odluku o premijeru iz DS-a treba da donesu organi te stranke. SPS nije ničiji tutor, ali saradnja na nivou lidera stranaka Tadić i Ivica Dačić pokazala se kao funkcionalno i efikasno partnerstvo. Đilas je takođe dokazao svoj legitimitet i sposobonost, ali SPS nije ta koja odlučuje koga će DS kandidovati za premijera", rekla je Vukomanovićeva.

Prema njenim rečima, nova vlada će brzo biti formirana, što kaka je rekla, dokazuje i iskustvo rekostrukcije vlade od prošle godine.

Vukomanovićeva je, u debati posvećenoj izborima u Beogradu, ocenila i da Srbiju ne čeka grčki scenario, prenosi RTS.

"Formiranje nove vlade neće dugo trajati", poručila je Vukomanovićeva, ističući da srpska ekonomija neće doživeti grčki scenario.

Vukomanovićeva je rekla i da u drugom krugu predsedničkih izbora nema apsolutnih pobednika ili gubitnika, jer je razlika između dva kandidata bila veoma mala.

Prema njenim rečima, ta razlika je posledica organizacionih i operacionih procesa.

1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track