VULIN: Kovaču je krivo što Vučićev deda nije bio ustaša, već ustaška žrtva
Foto: Beta

Ministar odgovorio hrvatima

VULIN: Kovaču je krivo što Vučićev deda nije bio ustaša, već ustaška žrtva

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da šefu hrvatske diplomatije Miru Kovaču smeta što deda premijera Aleksandra Vučića nije bio ustaša, već je bio ustaška žrtva i što Vučić i Srbija sa njim smeju da kažu istinu.

Vulin je, reagujući na Kovačevu izjavu da je govor srpskog premijera u Donjoj Gradini nastavak politike "Velike Srbije iz 90-ih godina" u kojoj je i Vučić lično učestvovao, rekao da iz Kovača progovaraju duboki kompleksi i još dublji strah od istine.

- Da nije tako gospodin Kovač bi pozdravio govor državnika Aleksandra Vučić, a i zajedno sa njim potvrdio da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i Oluja više nikada neće ponoviti - rekao je Vulin.

Zašto Kovaču smeta upozorenje predsednika Vlade Srbije, pita se Vulin, da se ovi nečuveni užasi više neće ponavljati i zar on možda očekuje da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Oluja ponove i da se to zlo ponovo izruči na Srbe?

- Zašto Kovaču smeta što Aleksandar Vučić upozorava one koji su nosioci povratka ustaške politike, da politika zla, genocida i etničkog čišćenja Srba više nikada neće moći da se ponove, a da Srbija ćuti i ne preduzme baš ništa - kaže ministar.

On kaže da je svojim kompleksima Kovač potvrdio važnost svake reči Aleksandra Vučića, ali je propustio da kaže šta to nije istina u Vučićevim rečima.

- Da li je Vučić izmislio Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i Oluju? Da li je Vučić izmislio 250.000 proteranih i prognanih Srba? Da li je Vučić izumislio desetine hiljada poklane srpske, jevrejske i romske dece? Da li je Vučić izmislio ustaške koljače i njihov povratak u hrvatsku politiku? - pita se Vulin.

Kovaču smeta, dodaje on, što deda Aleksandra Vučićga nije bio ustaša, već je bio ustaška žrtva, te što Aleksandar Vučić i Srbija sa njim smeju da kažu istinu.

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je ranije danas da istup srpskog premijera Aleksandra Vučića juče na komemorativnom skupu povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja koncentracionog logora Jasenovac nastavak politike "Velike Srbije iz 90-ih godina" u kojoj je, kako je rekao, Vučić i lično učestvovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track