MIROSLAV BOGIĆEVIĆ ZA KURIR: Dinkić me reketirao u kafani
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

Biznismen svedoči o vezama s državnim funkcionerima

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ ZA KURIR: Dinkić me reketirao u kafani

Politika -

Vlasnik „Farmakoma“ tvrdi da se u nekoliko navrata sreo s nekadašnjim liderom URS pre nego što mu je tražio 800.000 evra, a da je prisutna bila i Verica Kalanović

Biznismen iz Šapca i vlasnik kompanije „Farmakom“ Miroslav Bogićević, koji je na suđenju bivšeg ministra i lidera URS Mlađana Dinkića optužio da ga je reketirao, kaže za Kurir da su se njih dvojica pre toga nekoliko puta sastajali u jednom restoranu na Dunavu. Kako tvrdi, na tim sastancima bila je i tadašnja Dinkićeva desna ruka Verica Kalanović.Bogićević je u ponedeljak na suđenju u Specijalnom sudu optužio Dinkića da mu je 2012. tražio 800.000 evra kako bi „Farmakom“ nesmetano poslovao. On objašnjava i da je Dinkić pre toga pokušao da ga „smekša“ večerama.Odlazili na ribu- Videli smo se jer je on izrazio želju da pomogne „Farmakomu“, dva-tri puta smo bili na večeri u ribljem restoranu pored Dunava u Zemunu, ne mogu da se setim tačnom imena. Onda smo se jednom sastali u „Pica baru“ ispod NLB banke u Beogradu i tu mi je tražio 800.000 evra da ne odmogne mojoj firmi. Tražio je 400.000 evra za košarkaški klub Radnički iz Kragujevca, a ostalu polovinu za sebe, i to da mu ih dam u kešu na ruke. Odmah sam tom klubu uplatio 250.000 evra, kako bih kasnije imao dokaze. Dinkiću nisam dao pare i počeo je da me maltretira. Slao mi je poresku inspekciju, pričao loše o meni u poslovnim krugovima - nabraja Bogićević.On dodaje da se Dinkić služio svim sredstvima u iznuđivanju novca, a da je išao dotle da ga je opanjkavao kod vlasnika medijskih kuća.- Veranu Matiću sa B92 spominjao je da sam upleten u priču oko nekih para crnog fonda Demokratske stranke. Mislio je da će to oni da objave, ali Veran nije naseo na to, već mi je odmah sve preneo. Pričao je priče u koje ni Pera Ložač ne bi poverovao. I ostalim medijima davao je loše informacije o meni, uveličavao dugove „Farmakoma“, sve samo da bi me ucenjivao za pare - kaže Bogićević.Blokirali mu računeOvaj biznismen tvrdi i da mu je Dinkić namestio da mu Findomestik banka i Zberbanka blokiraju račune firme.- Namestio mi je blokadu banaka na pravdi boga, a da mi one prethodno nisu poslale nikakvo upozorenje, nikakvih materijalnih argumenata za to nije bilo - priča Bogićević.

Verica Kalanović
Verica Kalanović

Za sve ove optužbe koje je izneo, kako tvrdi, ima svedoke, koji će to isto reći i na sudu.- Dinkić ništa od ovoga neće moći da negira jer ja imam i svedoke koji će ispričati isto što i ja, a za još neke stvari imam i čvrste dokaze, ali neću još sve da otkrivam - najavljuje Bogićević.Dinkić bez komentaraDinkić nije želeo da komentariše optužbe Bogićevićeva, dok je Verica Kalanović kratko poručila:- Već dve godine ne dajem izjave za medije, a mogu samo da kažem da su to sve gluposti.U to vreme, trener KK Radnički iz Kragujevca bio je Miroslav Muta Nikolić, koji kaže da ih poznati biznismen nikad nije pomagao.- Sve je to bez veze što priča Bogićević. Koliko znam, on nam ni dinar nije dao - tvrdi Nikolić, dok tadašnji direktor Radničkog Aleksandar Grujin nije odgovarao na pozive Kurira.Ni Dinkić nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Dugačak spisakIMA JOŠ REKETAŠA, TEK ĆU DA IH OTKRIJEMBiznismen Miroslav Bogićević juče je za Kurir rekao da Dinkić nije jedini političar koji ga je reketirao.- Još je političara na spisku, tek ću da počnem da otkrivam njihova imena. Polako - kaže Bogićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track