RADIKALSKA TAJNA SLUŽBA Šutanovac: Šešelja na sud zbog špijuniranja!
Foto: Marina Lopičić

Političari se ne boje

RADIKALSKA TAJNA SLUŽBA Šutanovac: Šešelja na sud zbog špijuniranja!

Politika -

Kandidat za predsednika Demokratske stranke upozorava da lider SRS krši zakon jer partija ne sme da se bavi obaveštajnim poslovima

Otkriće lidera SRS Vojislava Šešelja da je ponovo aktivirao stranačku obaveštajnu službu SRS, koja špijunira političare, neke od njih nije mnogo protresla, ali pojedini su zatražili da reaguju nadležni državni organi jer je to krivično delo.Tako kandidat za predsednika Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da se nameće pitanje šta bi Šešelj sledeće mogao da smisli.- Ukoliko je to tačno, Šešelj treba da odgovara pred sudom, jer se zna ko u državi sme da se bavi obaveštajnim radom. Ne bojim se nimalo, ali postavlja se pitanje da li je sledeći potez formiranje stranačke policije i gde to vodi - kaže Šutanovac.Ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić ne boji se da je na meti Šešeljevih obaveštajaca i smatra da je ovo samo taktika lidera SRS da bude stalno u medijima. On podseća da političari sreću mnogo ljudi, te da im neki i prepričavaju šta su videli ili čuli, i da bi, ako se već tako gleda, svako od njih mogao da ima svoju obaveštajnu službu.- Svako od nas svašta čuje i srešće na desetine ljudi i svako nešto kaže... Ako je to služba, onda je svako ima. Mislim da je Šešelj smislio dobar način da obezbedi pristup u medijima - kaže Ljajić.

Skandal majstor... Vojislav Šešelj
Skandal majstor... Vojislav Šešelj

Na pitanje da li se boji da nije na listi obaveštajaca službe SRS, on kaže:- Ma jok. Ne razmišljam o tome. Ovo je samo Šešelj način da bude prisutan u medijima, posebno u svetlu njegove predsedničke kandidature.Ni ministar privrede Goran Knežević nije u strahu od aktiviranja obaveštajne službe SRS.- O meni su sakupljene sve informacije još od kolevke... - duhovito je prokomentarisao Knežević. Lider DS Bojan Pajtić, na pitanje da li se boji da bi materijal službe SRS o njemu mogao završiti u Šešeljevoj knjizi, naveo:- Trenutno čitam Uelbeka, ne čitam Šešelja.Šešelj je juče u razgovoru za Kurir rekao da je od 1992. SRS imao četiri obaveštajne službe, uključujući i ovu koja „operiše“ danas, a koju je aktivirao po povratku iz Haga.

Reagovanje LDPSPREČITI ŠEŠELJA DA LJUDIMA CRTA METE NA ČELULiberalno-demokratska partija poručila je da je dužnost države da spreči lidera radikala Vojislava Šešelja da „crta mete na čelu“ svima koji ne misle kao on. LDP navodi da je Šešelj opet napao Natašu Kandić, Sonju Biserko i Jelenu Milić, „u starom stilu traženja domaćih izdajnika i stranih plaćenika“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track