MARKO ĐURIĆ: Niko iz Prištine mi se nije izvinio
Foto: Fonet

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

MARKO ĐURIĆ: Niko iz Prištine mi se nije izvinio

Politika -

„Nije taćno da nisam pošštovao sporazum, jer je moj dolazak bio najavljen i lažž je da sam proteran, rekao je Đurić

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kažže da mu se niko od zvaničnika iz Prišštine nije izvinio ššto su u sredu kosovske specijalne jedinice Rosu, u punoj ratnoj opremi, sa nekoliko kombija i marica na prepad pokuššali da ga kidnapuju u centru Gračanice.

Ovu nelegalnu policijsku akciju pokuššao je da opravda zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Valjon Murtezaj, izjavivšši da Đurić nije pošštovao dogovor o posetama zvaničnika Beograda i da je zbog toga vraćen u Srbiju.

„Nije taćno da nisam pošštovao sporazum, jer je moj dolazak bio najavljen i lažž je da sam proteran. Niko ne možže da mi ograniči kretanje po Kosovu i Metohiji, niti bih ja na tako neššto pristao.

Posle neuspeššnog pokuššaja proterivanja sa Kosmeta, prema planu sam nastavio svoju posetu južžnoj srpskoj pokrajini, a dan kasnije sam iz Gračanice otiššao u služžbenu posetu Rašškoj i Kraljevu”, rekao je Đurić”.

On je rekao i da ne zna ko konkretno iz Prišštine stoji iza toga, ali smatra da je to urađeno iz političkih razloga s ciljem da se ponizi predstavnik držžave Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track