SNS: Premijer ne može biti iz DS!

Naprednjaci hoće svog mandatara u nemanjinoj 11

SNS: Premijer ne može biti iz DS!

Politika -
Tadić ne može biti premijer jer je ta funkcija zahtevnija i odgovornija od predsedničke koju je obavljao, kaže Marko Đurić

BEOGRAD - Uporni.Srpska napredna stranka smatra da Boris Tadić ne može biti premijer jer je ta funkcija zahtevnija i odgovornija od predsedničke koju je obavljao, a za koju mu građani na izborima nisu ponovo ukazali poverenje, rekao je funkcioner SNS Marko Đurić.

- Mislimo da Tadić - kao kandidat za premijera - ne bi bio drugi čovek u odnosu na onog koji je izgubio predsedničke izbore, a izgubio ih je jer su građani ocenili da nije dovoljno dobro radio posao - rekao je Đurić. On je ocenio da je Srbiji potrebna vlada promena, energije i ljudi koji mogu da reše ekonomske i socijalne probleme, i da to jedino može vlada sa SNS na čelu.

- Vlada sastavljena od stranaka iz dosadašnje koalicije, a u kojoj čelnu ulogu ne bi imao SNS, bila bi vlada koja ne uživa legitimitet i poverenje građana, i ne bi imala kapacitet da sprovede promene i preko potrebne reforme - rekao je Đurić i istakao da bi jedino premijer iz redova SNS odražavao punu volju građana i imao formalni i suštinski kapacitet.

- SNS će razgovore o vladi u narednim danima voditi samo sa strankama koje priznaju volju građana, a razgovore o rešavanju problema u državi sa svim parlamentarnim strankama - dodao je Đurić. Na pitanje kako komentariše navode novinara nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung Mihaela Martensa da mu je Nikolić u intervjuu rekao kako je „Vukovar bio srpski grad, nemaju šta Hrvati tamo da se vrate“, Đurić je ponovio da Nikolić želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu, uz poštovanje nacionalnih interesa.

(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track