SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ne napuštam DSS i ne dajem ostavku na poslaničko mesto
Foto: Stefan Jokić

Ostaje u stranci

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ne napuštam DSS i ne dajem ostavku na poslaničko mesto

Politika -

BEOGRAD - Bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić neće napustiti stranku niti podneti ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije, iako je Glavni odbor na burnoj sednici u subotu potvrdio sklapanje koalicija sa SNS, čemu se ona žestoko protivila.

- Stranku sam uvela u parlament i ne vidim zašto bih iz nje izlazila. Imam pravo da se ne slažem sa lokalnim koalicijama. Pa i sam novoizabrani potpredsednik Miloš Jovanović, koji će voditi DSS do izbora novog lidera, kaže da lokalne koalicije nisu toliko bitne, pa ne vidim ni zašto bi bilo bitno neslaganje sa njima. Moji stavovi oko ključnih pitanja, EU, NATO, ekonomije, nisu se promenili - kaže nam Rašković Ivić.

Foto: FoNet Dragan Antonić
Foto: FoNet Dragan Antonić

Miloš Jovanović je za rekao "Novosti" da se bivša predsednica našla u "pat poziciji":

- S obzirom na to da je većina na GO glasala u suprotnosti sa njenim stavom, odnosno za lokalne koalicije sa naprednjacima, logično bi bilo očekivati da uradi ono što sam lično uradio pre tri godine, kada se nisam slagao sa politikom - a to je da podnese ostavku i vrati mandat.

On je dodao da na nacionalnom nivou ne vidi mogućnost saradnje DSS sa bilo kojom drugom političkom opcijom osim pokreta Dveri, sa kojim će početi razgovore i o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Demokratska stranka Srbije ipak neće ostati bez poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini. On je "okrnjen" odlaskom Đorđa Vukadinovića, kada je broj poslanika DSS spao na pet, što je minimum za formiranje kluba. Spekulisalo se da bi mogao da ode i Slaviša Ristić, koji je u subotu na GO podneo ostavku na stranačke funkcije, ali kako saznajemo, on ostaje u DSS i u parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track