VUČIĆ O IZAJVI EDITE TAHIRI: Ne spuštam se na taj nivo, koji pravi dalje probleme
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Optužila Srbiju za genocid

VUČIĆ O IZAJVI EDITE TAHIRI: Ne spuštam se na taj nivo, koji pravi dalje probleme

Politika -

NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić izjvio je danas da ne želi da komentariše najnovije izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, jer bi to značilo da se spušta na nivo političkog diskursa koji samo može da pravi dalje probleme.

"Šta god da kažem, šta god da odgovoram Editi Tahiri, ne ide da se spuštam na taj nivo. Nije u pitanju funkcija, nego je u pitanju sadržaj, pošto ne priliči nekome ko je premijer Srbije da odgovara na to", rekao je Vučić i istakao da je to nastavak one politike koju ne može da razume.

Tahiri je Evropskoj uniji dostavila listu sa imenima 1.860 nestalih osoba sa Kosova i istakla da je Srbija ta koja je počinila genocid na Kosovu i da Srbija zna na kojim lokacijama se nalaze nestali.

On je naveo da se plaši da takve izjave, posebno sa pravnim kvalifikacijama, govore o tome da neko želi dublju krizu i destabilizaciju, što u Srbiji niko ne želi.

"Mi želimo mir i dobre odnose, a nikad nisam razumeo one koji vole previše da pokazuju svoje mišiće i da to čine na nepristojan i vulgaran način", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da prvi put od novinara čuje tu informaciju.“Najbolje bi bilo da odćutim i dobro razmislim ima li smisla da na bilo koji način na takve izjave davati komentare.

Prosto, uvlačite se u nešto što je samo pravljenje daljih problema”, rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track