Najnovije vesti

SADA I ZVANIČNO: Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS-a
Foto: Fonet, Dragan Antonić

Ishod višemesečnog sukoba

SADA I ZVANIČNO: Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS-a

Politika
00:00h

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) prihvatilo je predlog Izvršnog odbora te stranke o brisanju iz evidencije članstva doskorašnje predsednice stranke Sande Rašković Ivić.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu DSS-a, Predsedništvo je razmatralo predlog IO o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika koji su odbili sprovođenje odluke o formiranju poslaničke grupe od članova DSS.

Takođe, navodi se da je predlog o isključenju narodnog poslanika Slaviše Ristića odbijen. Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan član Predsedništva Vukosav Tomašević, navedeno je na sajtu DSS-a.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Sanda Rašković Ivić je bila članica DSS-a od 2003. godine. Za potpredsednicu DSS izabrana je 2005. godine, a na Skupštini DSS, u oktobru 2014. godine, izabrana je za predsednicu stranke.

Ostavku na tu funkciju podnela je 29. jula 2016. godine ističući da je tu odluku donela jer su neki lokalni odbori DSS napravili vlast sa Srpskom naprednom strankom.

Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da je tužna i iznenadjena "dubinom ljudskog beščašća"."Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci bivšeg predsednika koji je rasturenu stranku ujedinio i uveo u parlament? Glavni cilj je bio rasturanje poslaničkog kluba, kada to nije uspelo, onda su se stvari ogolile, kako bi se sprečilo dvovlašće i sve bilo podređeno centrali", rekla je Rašković Ivić.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Ona je dodala da ostaje privržena idejama nacionalnog, koje je mislila da najbolje može da kanališe kroz DSS i dodala da će u parlamentu nastaviti da nastupa samostalno. Rašković Ivić podnela je ostavku na funkciju predsednika DSS zbog, kako je tada navela "neprincipijelnih koalicija" DSS sa Srpskom naprednom strankom u nekoliko opština.Stranka je kasnije donela odluku da iz poslaničkog kluba izbaci nezavisnog kandidata liste DSS-Dveri Djordja Vukadinovića, a Rašković Ivić je, kao predsednica poslaničkog kluba DSS to odbila da učini.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...