Tadić dominantan, Nikolić traži oslonac

Predsednički govor tela

Tadić dominantan, Nikolić traži oslonac

Politika -
Stručnjaci analizirali neverbalne poruke koje su lider DS i predsednik Srbije uputili kad su u Predsedništvo ušli držeći se ruku pod ruku

BEOGRAD - Odao ih govor tela.

Šta su dva najpoznatija političara u Srbiji, Boris Tadić i Tomislav Nikolić, neverbalno poručili naciji zajedničkim nastupom - da li su osmesi bili iskreni, zašto je Nikolić uhvatio pod ruku Tadića, a ovaj uvek bio za korak ispred njega, u razgovoru za Kurir otkriva Bora Miljanović iz „Reprezent komjunikejšensa“.

- To što je Tadić za korak ispred Nikolića, znači da je on dominantniji i da je i dalje domaćin u Predsedništvu, dok je novoizabrani predsednik gost. Vidi se da Tadić ima više iskustva, to je njegova kuća - kaže Miljanović i dodaje:

- Nikolić drži Tadića ispod ruke, čime pokazuje drugarski, prijateljski odnos. Kada nekog tako uhvatite pod ruku, onda ste stvarno dobri s njim. Osmesi obojice su iskreni. Psihološki, Nikolić još traži oslonac u Tadiću - ističe Miljanović.

Analitičar Zoran Stoiljković tvrdi da ova fotografija šalje poruku mira, ali da pokazuje i međusobno uvažavanje.

- Slika pokazuje da je Srbija, makar politički, stabilna. Tu vrstu romanse između njih dvojice gledaćemo dok se ne konstituišu institucije - kaže Stoiljković. Psihijatar Jovan Marić kaže da Nikolić ima stav „hoću da budem predsednik svih Srba, pomirljiv sam i s neprijateljem“, da je to sindrom koji se ispoljava kod svih predsednika, pa i Nikolića.

Vučića smorili Tadić i Nikolić

Na fotografiji se vidi i v. d. predsednika SNS Aleksandar Vučić - stoji u daljini i gleda preko ramena za bivšim i sadašnjim predsednikom, koji nasmejani idu pred novinare.- Iako nekad fotograf uhvati trenutak u kom se čini da stvari izgledaju drugačije nego što jesu, ovde Vučić izgleda kao da nije najsrećniji što su Nikolić i Tadić tako srećni - dodaje Bora Miljanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track