TAMARA TRIPIĆ DS: Predočila sam probleme sa kojim se suočava svako ko kritikuje Vladu Srbije
Foto: Twitter

Skup evropskih socijalista u Pragu

TAMARA TRIPIĆ DS: Predočila sam probleme sa kojim se suočava svako ko kritikuje Vladu Srbije

Politika -

PRAG - Potpredsednica demokrata Tamara Tripić tokom boravka u Pragu gde delegacija DS učestvuje na konferenciji koju organizuje Partija evropskih socijalista napisala je na Tviteru da je tamošnjim kolegama predočila probleme sa kojima se susreću oni koji žele da kritikuju vlast u Srbiji.

- Upravo sam podelila sa prijateljima iz PES probleme sa kojima se suočava svako ko se usudi da kritikuje Vladu i SNS. #PESinPrague - napisala je Tripićeva na Tviteru što je pobralo brojne lajkove.

Ona je za Kurir objasnila na koje je probleme konkretno mislila.

- Reč je o poslednjim dešavanjima u parlamentu ali i na sednicama odbora. Obratila sam se prisutnima na konferenciji PES gde smo razgovarali o izazovima sa kojima se suočavamo u kontekstu očuvanja demokratskih vrednosti, političkih i uopste ljudskih prava u našim državama. Govorila sam o kršenju osnovnih demokratskih vrednosti i političkih prava u parlamentu poslednjih nedelja i izrazila zabrinutost kako će sve to izgledati i u kakvom ambijentu će se voditi onda kampanja za pedsedničke izbore. Osvrnula sam se i na odnos vladajuće partije prema političkim strankama, pojedinim novinarima i predstavnicima civilnog drustva koji su odmah nakon eventualnih kritika Vlade bili izloženi prljavim kampanjama u medijima, lažnim optužbama, uvredama a nažalost i političkim pritvaranjima. Zauzet je zajednički stav da ćemo svi uložiti napore da odbranimo demokratske vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i da će DS svakako imati podršku u nastojanju da odbrani politička ali i sva druga ljudska prava koja su ugrožena - rekla je Tripićeva.

Među stranačkim kolegama koji su podržali njen tvit bio je i bivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predsednik Opštinskog odbora DS Vračar Bogdan Tatić i mnogi drugi.

S.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track