STEFANOVIĆ O SLUČAJU GARDISTI: Nema pritiska na Jeremića, žao mi je što ranije nije dao izjavu
Foto: Fonet

Bivši šef diplomatije dobio poziv od SBPOK

STEFANOVIĆ O SLUČAJU GARDISTI: Nema pritiska na Jeremića, žao mi je što ranije nije dao izjavu

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nema pritiska na Vuka Jeremića i da mu je žao što Jeremić ranije nije dao izjavu u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru, 5. oktobra 2004.

"Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljava tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića" (bivšeg šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića), rekao je Stefanović.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Stefanović je ponovio da Jeremića nije privela policija, već da je poziv uručen njegovom advokatu.

"Nadam se da će se svi odazvati na pozive da daju izjave i da se sazna šta se desilo sa dvojicom momaka", rekao je Stefanović.

(KURIR TV) JEREMIĆ O POZIVU NA SASLUŠANJE: Odazvaću se po pozivu i dati izjavu

Vuk Jeremić, nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i kasnije ministar spoljnih poslova Srbije, dobio je poziv da se danas javi u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala kako bi dao izjavu u vezi sa ubistvom dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

Jeremić je rekao da će se odazvati pozivu.

NIJE BILO NIKAKVOG HAPŠENJA, TO JE LAŽ Stefanović: Jeremiću je samo uručen poziv da da izjavu

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. Početkom ove nedelje medijima je predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track