VUČIĆ OTKRIO NAMERE ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Sa Nikolićem na Sretenje objavljujem ime kandidata!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Oko 15. februara

VUČIĆ OTKRIO NAMERE ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Sa Nikolićem na Sretenje objavljujem ime kandidata!

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložiće zajedničkog kandidata za predsednika Srbije oko 15. februara, rekao je danas premijer Vučić.

"Oko Sretenja ćemo se zajednički obratiti javnosti i tražiti, kao odgovorni ljudi, podršku zajedničkom kandidatu za kojeg mislimo da može da garantuje dobar rad u budućnosti, zajednički rad sa vladom i stabilnost", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao da je juče dugo razgovarao sa predsednikom.

On i Nikolić su se, kako je rekao, dogovorili da kao odgovorni ljudi rade svoj posao, da se ne bave dnevnopolitičkim temama i da još ne učestvuju u kampanji.

"Dogovorili smo se da se ne bavimo dnevnopolitičkim zbinjavnima, da ne uzlazimo u besmislenu prču kojom se mnogi bave mesecima, da radimo posao ozbilno, on predsednički, ja premijerski", rekao je Vučić.

Oni će, dodao je, oko 15. februara predložiti zajedničkog predsedničkog kandidata.Vučić je ponovio da veoma poštuje način na koji je Nikolić obavljao svoju dužnost, uprkos brojnim potcenjivanjima od strane političke konkurencije i medija, te istakao da je on uvek bio uz svoju državu i vladu kad je bilo teško.Država, dodaje, ne bi mogla da ima ovakve rezultete da su predsednik i vlada bili suprotstvaljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja