Pantić: Od Nikolića još nije stigao poziv

Kosovska kriza

Pantić: Od Nikolića još nije stigao poziv

Politika -
Nije dobro da građani izlaze na ulice, da im se ugrožava bezbednost, ako je već nešto dogovoreno i potpisano u Briselu što mora da se ispuni, izjavio je predsednik opštine Kosovska Mitrovica

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je danas da od predsednika Srbije Tomislava Nikolića još nije stigao poziv za razgovor sa čelnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova.

Pantić je rekao da će on i njegove kolege kada stigne poziv ići kod Nikolića da čuju odgovore na pitanje šta se sa Prištinom dogovorio šef srpske delegacije Borislav Stefanović u Briselu.

"Treba da znamo koje su naše obaveze, nas koji vodimo lokalne samouprave. Nije dobro da građani izlaze na ulice, da im se ugrožava bezbednost, ako je već nešto dogovoreno i potpisano u Briselu što mora da se ispuni", rekao je on.

Pantić je istakao da ako dogovori na koje se pozivaju Albanci nisu postignuti, građani sa severa Kosova imaju puno pravo da protestuju i čelnici lokalnih samouprava imaju pravo da ih pozivaju i sa njima budu na barikadama. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je u subotu da će građani Srbije u ponedeljak ili utorak znati šta je država tačno dogovorila sa Prištinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track